Kayseri'nin Köklü Firmasından Dev Yatırım!

Türkiye'nin Kayseri kökenli köklü otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, Kazdağları'daki yeni otelleri 'Dedeman Güre – Nurhayat Thermal Resort & Spa'yı hayata geçirdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Türkiye'nin Kayseri kökenli köklü otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, girişimci Yaşar Yalçın'ın önderliğindeki Nurhayat Grup'un yatırımıyla Kazdağları'nın doğal güzellikleriyle ünlü Güre'de, ‘Dedeman Güre – Nurhayat Thermal Resort & Spa'yı hayata geçirdi. 21 Eylül 2024'te görkemli bir törenle kapılarını açan otel, bölgenin termal turizm potansiyelini modern konforla birleştirerek yerli ve yabancı turistlere eşsiz bir tatil fırsatı sunuyor.

Tören, Nurhayat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Yalçın, Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray ve Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın katılımıyla gerçekleşti. 132 odalı otel, termal ve wellness hizmetleriyle konuklarına sağlıklı ve huzurlu bir konaklama imkanı sağlarken, kurumsal etkinlikler için sunduğu altyapı ile iş dünyasının da yeni adresi olacak.

Kayseri'den Kazdağları'na Uzanan Başarı Hikâyesi

Nurhayat Grup'un kurucusu olan girişimci iş insanı Yaşar Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada, ‘Kazdağları gibi bir doğa harikasına modern dokunuşlar katarak, bölgemize yakışan bir yatırım gerçekleştirdik. Bu tesis, Kayseri'den doğan vizyonumuzun bir yansımasıdır. Ülkemizin turizmdeki atılımını simgeleyen Dedeman Güre Nurhayat ile Türkiye'nin dört bir yanına değer katmaya devam edeceğiz' dedi.

Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray ise, otelin yalnızca bir konaklama tesisi olmadığını, bölgenin potansiyelini ortaya çıkaran bir merkez haline geleceğini belirterek, Güre'ye kazandırılacak modern bir limanın, Kazdağları'nı dünya turizmine açacak önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kurucu Mehmet Kemal Dedeman kimdir?

Rıfat Şükrü Bey ve Nazire Hanım'ın oğlu olan Mehmet Kemal Dedeman, 1903'te Kayseri'de doğdu. Babasının vefatı ile öğrenimini bırakmak zorunda kalan Mehmet Kemal Dedeman, babasından kalan ticarethanede genç yaşta iş hayatına başladı. 1924 yılında İzmir'e gitme kararı alan Mehmet Kemal Dedeman ticarethaneyi tasfiye etti. 1927 yılında askerlik görevi nedeniyle Kahramanmaraş'a gitmesiyle bu ilk ticari çalışmaları noktalanmış oldu. Askerlik görevi dönüşünde Mehmet Kemal Dedeman Kayseri Adliyesi'nde Zabıt Katibi olarak göreve başladı.

1931 yılında görevinden ayrılarak, yeniden ticaret hayatına atıldı. 1934'te Ankara'ya giderek gıda alım satımı ve inşaat taahhüt işleriyle uğraşan Mehmet Kemal Dedeman, ilerleyen yıllarda İstanbul Yeşilköy, Ankara Etimesgut ve Kütahya Askeri Havaalanları ile Kayseri Tayyare Fabrikası gibi inşaatlarda müteahhitlik yaptı. 1945 yılında, zamanın hükümetince başlatılan Yıldırım Yolları Projesi kapsamında, Kayseri, Kırşehir, Sivas arasındaki yol inşaatlarının yapımını üstlendi ve gerçekleştirdi.

Dedeman Topluluğu, 1947 yılında madencilik alanında çalışmalara başladı. Krom, çinko, kurşun ve manyezit madenlerinin işletmesi ve ihracatı bu alanda gerçekleştirilen ilk çalışmalar oldu. Mehmet Kemal Dedeman'ın turizm sektöründeki ilk girişimi, 1966 yılında Dedeman Ankara'nın açılması ile başladı. Bu tarihten itibaren başta oteller olmak üzere, eğlence ve hizmete yönelik işletmelerle yeni yatırımlar birbirini izledi. Yıllar önce, içindeki ülke sevgisi ve inancıyla yola çıkan Mehmet Kemal Dedeman, gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra eğitim-sağlık kurumları inşaası ve iç donanımlarına yaptığı bağışlarla ülkesine hizmet vermeye devam etti ve ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na' layık görüldü. 12 Şubat 1998 günü, 95 yaşında vefat eden Mehmet Kemal Dedeman, Dedeman Topluluğu Onursal Başkanı idi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme