Kayseri'nin o ilçelerinde en çok Sivaslı yaşıyor

Kayseri, çeşitli illerden gelen vatandaşların yerleşim yeri haline gelmiş kalabalık bir şehir olarak dikkat çekiyor, Kayseri'de Kayserililerden sonra en fazla nüfusa sahip olan Sivaslılar bazı ilçeleri adeta mesken tuttu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Coğrafi konumu, ekonomik yapısı ve sanayisi sayesinde cazibe merkezi olan Kayseri, birçok vatandaşın tercihi haline geldi, şehirde yaşayan Kayserililerden sonra en fazla nüfusa sahip olan Sivaslılar olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Sivaslılar Kayseri'nin bazı ilçelerini daha fazla tercih ediyor.

Kayseri'de 93 bin Sivaslı bulunuyor

Kayseri, özellikle çevre illerden gelen göçlerle birlikte hızla büyümüş ve demografik yapısı da buna göre şekillendi. Endeksa'dan alınan verilere göre Kayseri'de 986 bin 488 Kayserili yaşarken, Sivas'tan göç ederek Kayseri'ye yerleşenlerin sayısı 93 bin 768 olarak kaydedildi.

Sivas'tan sonra Yozgat geliyor

Kayserililerden sonra en büyük nüfus grubu Sivaslılar olurken, Yozgat, Nevşehir, Kahramanmaraş, Adana, Erzurum, Niğde ve Kars gibi birçok ilden gelen vatandaşlar da Kayseri'de yaşamaya başladı. Kayseri'de Kayserililerden sonra en fazla nüfusa sahip olan ikinci grup Sivaslılar olsa da, onları yakından takip eden 70 bin 491 rakamla Yozgatlılar oldu. Kayseri'ye göç eden bir diğer büyük grup ise Nevşehir oldu. 40 bin 987 Nevşehirli, Kayseri'de yaşıyor.

Diğer bölgelerden de göç aldı

Kayseri, sadece İç Anadolu illerinden değil, aynı zamanda Türkiye'nin farklı bölgelerinden de göç alıyor. Kahramanmaraş'tan gelen 35 bin 724 kişi, Adana'dan gelen 24.085 kişi, Erzurum'dan göç eden 13 bin 742 kişi, Niğde'den gelen 12 bin 888 kişi ve Kars'tan gelen 9 bin 312 kişi Kayseri'de yaşıyor.

Kayseri'de yaşayan Sivaslılar, şehrin çeşitli bölgelerine dağılmış olmakla birlikte, özellikle bazı ilçelerde daha yoğun bir şekilde yerleştiler. Özellikle Kocasinan, Hacılar, Melikgazi, Talas, Bünyan, Sarıoğlan, Pınarbaşı ve Akkışla ilçelerinde yoğunluk gösteriyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme