Kayseri'nin öne çıkan o ilçesi belli oldu – İşte Kayseri'nin en güzel ilçesi!

Bir medya ajansının yapay zekâ ile yaptığı araştırma sonucu Türkiye'nin öne çıkan en güzel ilçeleri belli oldu. Peki Kayseri'nin en güzel ilçesi hangisi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Ünlü bir medya ajansının yapay zekâ ile yaptığı araştırma sonucu Türkiye'nin en güzel ilçeleri belli oldu. Kayserililer kentte en güzel ilçenin neresi olduğunu merak ediyor.

Araştırmaya göre Kayseri'nin en güzel ilçesi olarak öne çıkan ilçe Develi oldu. Develi'nin bu unvanı kazanmasından birçok faktör etkili oldu.

Develi ilçesi hakkında…

Develi ilçesi muhteşem doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de öne çıkan Develi'de pek çok önemli tarihi eser bulunuyor. Develi, 1071 Malazgirt Savaşından sonra Anadolu'ya yerleşen Selçuklular zamanında önemli bir yerleşim merkezi olmuş, Selçuklulardan sonra Karamanoğlu Beyliğine katılmıştır. 1474 Yılında Osmanlı İdaresine geçmiştir.

1856 yılında bucak merkezi haline getirilen ilçe 1864 yılında eyaletler kaldırılıp, vilayetler kurulduğunda, Ankara Vilayeti, Kayseri Livası'na bağlanmıştır. 1866 Yılında ilk belediye teşkilatı kurulmuş, 1870 yılında da ilçe merkezi haline getirilmiştir. 1989 yılında Gazi, 1957 yılında Zile, 1966 yılında Şıhlı, 1967 yılında Sindelhöyük köylerinde belediye kurulmuştur.

İlçe, Tekir Yaylası güzergâhından Kayseri'ye 45 km İncesu güzergâhından 86 km uzaklıkta olup, Kayseri'nin en büyük ilçesidir. Yüzölçümü 1887 km² olup, deniz seviyesinden yüksekliği 1150 metredir. En büyük dağı Kayseri'nin sembolü durumundaki Erciyes Dağı'dır. Ayrıca Karasivri Dağı, Büyük Kartın (Peri Kartın), Göktepe (Yeşil Tepe), Sümengen (Süvegen) ve Bakır Dağı da Develi coğrafyası içindedir. En önemli akarsuları Seyhan Nehri'nin en büyük kolu olan Zamantı Irmağı, Develi Çayı (Fenese Suyu), Elbiz ve Köşkpınarı'dır. En önemli gölleri Kurbağa Gölü ile Sultan Sazlığı'dır.

Develi'nin bu unvanı kazanması, ilçenin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bu güzel ilçe, ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunmaya devam edecek. Eğer siz de doğal güzellikler, tarihi ve kültürel zenginlikler ile dolu bir yer arıyorsanız, Develi tam size göre bir destinasyon olabilir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme