Kayseri'nin sessizliği korkutucu mu? Son depremler

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, depremlerle ilgili dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Evsen, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 15 Ekim'de 4.7 Mw büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası yaptığı paylaşım dikkatlerden kaçmadı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, 15 Ekim akşamında yaptığı paylaşımla dikkat çekmişti. Evsen, “Uzun süredir Akdeniz açıklarında 4 ve 5 mertebesinde depremler oluyordu. Bu kez deprem, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında, 23.55 km derinlikte ve 4.7 Mw büyüklüğünde meydana geldi. Bu bölgenin deprem riski yüksek olup, 8 büyüklüğüne kadar depremlerin olabileceği değerlendirilmektedir” dedi..

Kayseri'nin sessizliği korkutucu mu?

Evsen, bir vatandaşın “Her yerde depremler olurken, Kayseri'nin sessiz olması beni korkutuyor. Bu sessizlikten korkmalı mıyız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Bu sessizliğin depremle sonuçlanacağını elbette bilemeyiz. Umarım olmaz.”

Evsen: Çok büyük geçmiş olsun

Bugün saat 10.46'da Malatya'da meydana gelen 6 Mw büyüklüğündeki deprem sonrası da Evsen, “Akuşağı Kale, Malatya'da, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın 14 km kuzeyinde 6 Mw büyüklüğünde, 10.07 km derinlikte bir deprem olmuştur. Çevre illerden de hissedilen bu depremin ardından henüz hasar bilgisi paylaşılmadı. Çok büyük geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme