Kayseri'nin tartışılan yemeğine Sahrap Sosyal'dan cevap geldi!
Uzun zamandır çektiği tariflerle gündeme gelen Ezgi Terzi Taşkın, '81 il 81 unutulmaya yüz tutmuş lezzet' başlığında Kayseri'ye özgü ayvalı tahinli yaprak sarmasının tarifini yayınlayarak tartışmayı fitilledi. Tartışmalara son noktayı Sahrap Soysal koydu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
'81 il 81 unutulmaya yüz tutmuş' konsepti ile videolar yayınlayan Ezgi Terzi Taşkın Kayseri'ye özgü ayvalı tahinli yaprak sarmasının tarifini yayınladı. Yayınlanan videoya Kayserililer tarafından yorum yağdı. Tartışmalara son noktayı ise Sahrap Soysal koydu.
Ayvalı ve tahinli yaprak sarması Kayseri yöresine ait unutulmuş yemekler kategorisinde tanıtıldı. Tarifin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Kayserililer arasında tartışmalar başladı. Videonun altına gelen yorumlarda, Kayserililerin bu tarifi bilmediği sık sık belirtildi. Bazı vatandaşlar ayvalı sarmayı bildiklerini ama tahini ilk defa duyduklarını dile getirdi. Özel olarak fırında pişen bu tarif kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
Sahrap Soysal son noktayı koydu!
Sosyal medya yorumlarında Kayserililer sık sık ‘Biz ilk defa duyduk. Nasıl bizim ünlü yemeğimiz olabilir?' ifadelerinde bulundu. Türk yemeği ve uzmanı olan Sahrap Soysal videoya eklediği yorumla son noktayı koydu. Sosyal Kayseri'nin Talas ilçesinde yapılan bir yarışmada tadına baktığını ifade ederek, ‘Hatta jüri olarak ikincilik vermiştik. Kayserililer bunu pek bilmiyor ama bağ bozumu zamanı yapılan çok eski ve unutulan bir lezzet. Tahin ise tereyağı yerine kullanılırmış' ifadesinde bulunarak bu yemeğin Kayseri'ye ait olduğunu doğruladı.