Kayseri'nin tosuncukları

Erkilet Osmangazi Mahallesi'nde Mangal 38 adlı restoranı bir haftada galerici haline getiren sanıklar dolandırıcılık iddiası ile gözaltına alındılar.

Erkilet Osmangazi Mahallesi'nde Mangal 38 adlı restoranı bir haftada galerici haline getiren sanıklar dolandırıcılık iddiası ile gözaltına alındılar.

Erkilet Osmangazi Mahallesi'nde yaklaşık 3 ay önce faaliyete geçen Auto 38 isimli galeri dükkânı sahipleri karşılıksız çek ve senet suçlarından yakalandı. Daha önce Mangal 38 adlı restoranı işleten Serkan Y., Gökhan Y,. ve Ahmet Y. yaklaşık bin 500 araç alım satımı yaparak yüzlerce kişiyi 300 milyon lira dolandırdıkları iddia edildi. Yurt dışına kaçacakları ihbar edilen şahıslar Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri tarafından evlerinde kıskıvrak yakalandı. Gözaltı sayısının toplamda 4 kişi olduğu öğrenildi.

Piyasayı karşılıksız çek ve senetlerle 300 milyon TL dolandırdığı iddia edilen şüphelilerin kendi evleri ve babalarının evlerinde yapılan aramalar sonucunda 787 bin Türk Lirası, 15 bin Euro, bin 372 Araç Satış Sözleşmesi, 107 adet tapu, 70 adet çek, 1 adet ruhsatsız tabanca ile ajandalar ve dijital materyaller ele geçirildi.

İki gündür Osmangazi Mahallesi'nde bulunan galeri dükkânı önünde mağdurlar uzun kuyruklar oluştururken, önceki gün aynı sokakta yaşanan kurşunlama vakasının galeri ile ilgili olmadığı öğrenildi. Mahalle sakinleri ve görgü tanıklarının aktardığına göre, daha önce Mangal 38 adında restoran olan dükkân bir hafta içerisinde tadilat yapılarak oto galeri haline getirildi. Ancak Auto 38 adlı şirketin resmi kuruluşu 2 yıl öncesine dayanıyor. Galeride Porsche, Mustang gibi lüks araçların satıldığı ve saatler içerisinde dükkânın birden arabalarla dolup birden boşaldığı söylendi. Eskiden de araba alım satım işleri yapan Serkan Y., Gökhan Y,. ve Ahmet Y.'nin aracı sahibinden piyasa değerlerine göre pahalıya aldığı, satarken ise zarar ederek uyguna sattığı iddia edildi.

Olayın duyulması ile birlikte mağdur olan çok sayıda müşteki emniyete giderek şikâyetçi oldu. Şikâyetçi sayısının yüzlerce kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakmadan Geçme