Kayseri okul öncesi okullaşma oranında 71'inci sırada

Kayseri, 3-5 yaş arası okul öncesi okullaşma oranında, 8 Doğu ve Güneydoğu ilinin ardından sondan 10'uncu sırada geldi.

Kaynağı TÜİK olan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2014 yılına ait kayıtları arasında bulunan bilgilerde, 81 il içerisinde 71'inci sırada gelen Kayseri'de okul öncesi okullaşma oranının düşük olduğu ortaya çıktı. Kayseri 3-5 yaş arası okul öncesi okullaşma oranında yüzde 27.13'lük bir oran ile sondan 10. sırada gelirken, Kayseri'yi ise yüzde 27.90'lık okul öncesi okullaşma oranına sahip olan yine bir Doğu kenti Erzurum takip etti.
DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDEN SONRA İSTANBUL VE KAYSERİ GELDİ
Edinilen bilgilere göre, Kayseri, aralarında Hakkari, Gaziantep, Ağrı, Şırnak, Mardin, Muş, Batman, İstanbul ve Kahramanmaraş'ın ardından 8 Doğu ile Güneydoğu ilinin ve tek istisna olan Batı'daki İstanbul'un ardından 81 il içerisinde 71. sırada geldi. Verilen bilgilerde İstanbul yüzde 27.51'lik bir okul öncesi okullaşma oranına sahipken, başkent Ankara yüzde 35.34, İzmir ise yüzde 35.36'lık bir okul öncesi okullaşma oranına sahip çıktı.
EN YÜKSEK TUNCELİ, EN DÜŞÜK HAKKARİ
3-5 yaş arası okul öncesi okullaşma oranı bilgilerine göre Türkiye'de en yüksek okullaşma oranına sahip olan Tunceli yüzde 53.16'lık bir oran ile bir Doğu kenti olarak dikkatleri çekerken, Türkiye'de en az okul öncesi okullaşma oranına sahip olan ilin ise yine bir Doğu ili olan Hakkari olduğu kayıtlara geçti. Hakkari'nin 3-5 yaş arası okul öncesi okullaşma oranı ise yüzde 23.53 şeklin de oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme