Kayseri okullarındaki derslikler ideal

2014-2015 eğitim-öğretim yılının bitmesiyle karneler dağıtılırken, Kayseri'de öğrencilerin kalabalık olmayan rahat sınıflarda eğitim-öğrenim gördüğü belirlendi.

Kayseri il Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen okul, öğrenci, öğretmen ve derslik istatistiklerine göre Kayseri'de öğrencilerin çok kalabalık olmayan sınıflarda öğrenim gördüğü ortaya çıktı. İlkokul + Ortaokul: 28, Genel Ortaöğretim: 27, Mesleki ve Teknik: 26 seviyesinde olan Kayseri'deki okullarda bulunan dersliklerin standartları yakaladığı görüldü. Buna göre MEB'in Özel Öğretim Kurumlarına Ait Standartlar Yönergesi'ndeki derslik standartlarında bulunan; 'İlköğretim okulu sınıflarında en çok 36 öğrenciye bir derslik, fen liselerinde en çok 24 öğrenciye bir derslik, hazırlık sınıflarında en çok 36 öğrenciye bir derslik, diğer sınıflarda en fazla 40 öğrenciye bir derslik' düzeyleri düşünüldüğünde, Kayseri'deki okulların genelinde derslikteki öğrenci sayılarının ideal ölçekte olduğu tespit edildi.
KAYSERİ EN DÜŞÜKLERDEN
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) edinilen diğer bilgilerde ise Kayseri'deki derslik yoğunluğu miktarının, kendisi ölçeğindeki diğer büyükşehirler olan Şanlıurfa, Adana, Konya, Gaziantep, Diyarbakır ve kendinden daha büyük olan 3 büyükşehir; İzmir, Ankara ile İstanbul'dan da daha az olduğu kayıtlara geçti. Buna göre derslik yoğunluğu Kayseri 26-28 olan Kayseri'de, söz konusu diğer illerin derslik yoğunluk aralıkları şu şekilde sıralandı; Diyarbakır: 39-77, Gaziantep: 37-41, İstanbul: 32-50, Şanlıurfa: 30-42, Adana: 28-37, Konya: 27-35, İzmir: 27-34 ve Ankara: 25-34. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme