Kayseri Olaylarının Kahramanı Oldu!

Kayseri Anadolu Haber'in aktardığına göre, 30 Haziran akşamı Kayseri'de başlayan ve gelişen olayların arka planında bir kahraman çıktı. Peki, Kayseri olaylarının kahramanı kim oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de 30 Haziran akşamı başlayan olaylar Türkiye gündemine oturdu. Olaylar sırasında yaşanan tartışmaların merkezinde ise Malatyalı Hasan yer aldı.

Sol Haber'in bildirdiğine göre, kentte yabancı uyruklu kişilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde birçok kişi ve mekana saldırılar oldu. Eskişehir Bağlarına doğru yönelen büyük bir kalabalığı durduran Hasan, 'Burası yoksulların mahallesi. Bu mahalle sakinleri olarak böyle bir durumda kendimiz halledebiliriz, size gerek yok' diyerek kalabalığın önüne geçti. Eşi ve akrabalarıyla birlikte olan Malatyalı Hasan, mahallelinin cesareti oldu.

Hasan'ın ardından, mahalledeki kadınlar göçmen kadınları koruyarak, 'Burası Malatyalılar sokağı, burada hesaplaşma bizim işimiz. Komşularımızla olan sorun bizimle onların arasında. Bu mesele bizim iç meselemiz. Uzaklaşın buradan' diye bağırdılar.

Olayı gözlemleyenler, kalabalığın şaşkına döndüğünü ve bir süre beklediğini belirtti. Beklenmedik tepki alan grup, birkaç dakika sonra sokaktan geri çekilerek diğer sokaklara dağıldı.

Malatyalı Hasan'ın bu müdahalesi, mahallede olası karışıklıkları önlerken, komşuluk duygusunun hala yaşandığını gösterdi.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Aytekin Aydoğan 16 Temmuz 2024 17:06

Uzun zamandan sonra gittim barsamaya. Arap Baharı etkisi had safhadaydı. Hiç öyle övdüğünüz gibi değil. Doğallığı evet ama aile ile vakit geçirmek için ideal bir yer değil. Suriyelilerin işgali altında

Bakmadan Geçme