Kayseri rekabetçi sektör sayısında Türkiye'de 9'uncu

Kayseri, rekabetçi sektöre sahip iller içerisinde rekabetçi sektör sayısı bakımında 9'uncu sırada yerini aldı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) son yapmış olduğu 'Türkiye'nin Rekabet Haritası' araştırmasında Kayseri, rekabetçi sektörleri bulunan toplam 77 il içerisinden 9. sırada kendine yer buldu.
KAYSERİ'NİN 20 REKABETÇİ SEKTÖRÜ VAR
TÜGİAD'ın yapmış olduğu ve 4 ilin sağlıklı 'üretimden ihracat' verisi olmadığından dolayı sıralamaya alınmadığı 'Türkiye'nin Rekabet Haritası' araştırmasında, söz konusu 77 il içerisinden Kayseri'nin toplam 20 sektörünün rekabetçi olduğu kayıtlara geçerken Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Adana, Konya, Kocaeli ve Antalya illerinin ardından 9. sırada yerini aldı.
İlk sırada ise toplam 41 rekabetçi sektöre sahip olan İstanbul bulunurken, onu toplam 33 rekabetçi sektörü ile başkent Ankara takip etti. Listede 3. sırayı da toplam 32 rekabetçi sektöre sahip olan İzmir aldı. Kayseri'nin öncesindeki diğer illerin ise Tekirdağ'ın 26, Adana'nın 25, Konya'nın 22 ve Antalya'nın da 21 rekabetçi sektöre sahip olduğu görüldü. Listede en az rekabetçi sektöre sahip olan illerin ise 1'er sektör ile Hakkari, Bayburt ve Karabük olduğu paylaşıldı.
KAYSERİ'NİN EN REKABETÇİ SEKTÖRÜ MOBİLYA
Türkiye'nin Rekabet Haritası araştırmasında illerin kendine özgü en çok rekabeti yapabileceği sektörler de belirlenirken, Kayseri'nin ise bu sektör türleri içerisinde en yüksek rekabeti mobilya sektöründe gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Rekabetçi sektör miktarı en yüksek olan İstanbul'un 'Bilgisayar ve bilgisayar çevre birimleri'nde önde olduğu, Başkent Ankara'nın ise 'Askeri savaş araçları' sektöründe önde olduğu, İzmir'in de 'Tütün ürünleri'nde ilerde olduğu tespit edildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme