Kayseri Şehir Hastanesi'nde Suriyelilere özel doğum polikliniği!

Kayseri Şehir Hastanesi'nde sadece Suriyeli vatandaşların yararlandığı bir doğum polikliniği olduğuna yönelik sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Pek çok kişide, bu konuyu merak ederek, olayın aslını araştırmaya başladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de gün geçmiyor ki Suriyelilerle ilgili yeni bir iddia ortaya atılmasın. Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar, vatandaşlar tarafından da kısa sürede yayılınca, insanlar gerçeğin ne olduğu konusunda yanılgıya düşüyor.

Pek çok yorum aldı

Kayseri'de Suriyelilerle ilgili sosyal medyada yapılan son paylaşım ise, Kayseri Şehir Hastanesi'nde sadece Suriyeli vatandaşların yararlandığı özel bir doğum polikliniği olduğu yönünde oldu. Bazı hesaplar tarafından paylaşılan bu iddia, bir görselle de desteklenmeye çalışıldı. Bu paylaşımlar, kısa sürede ülke genelinde pek çok etkilemiş aldı ve yorum yapılmasına neden oldu.

Herkese hizmet veriyor

‘Kayseri'de Suriyelilere özel bir doğum polikliniği olduğunu biliyor musunuz?' şeklindeki bir cümle ile paylaşılan mesaj, pek çok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Olayın gerçek olup almadığı sorulurken, Kayseri Anadolu Haber'in yaptığı araştırma sonucu, böyle bir durumun söz konusu olmadığı anlaşıldı. Kayseri Şehir Hastanesi'nin Kadın Doğum Polikliniği, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hem de geçici olarak sığınmacı konumunda olan Suriye ve diğer ülke vatandaşlarına da hizmet veriyor.

En Çok Suriyeliler Var

Kayseri Şehir Hastanesi Doğum Polikliniği'ne en çok başvuran ve hizmet alan kişilerin Suriyeliler olduğu da öğrenildi. Poliklinikten sağlık hizmeti alan kişilerin yüzde 80'nin Suriyeli olduğu, Türklerde doğum oranının düşük olmasının da bu verilerin çıkmasında etkili olduğu belirtildi. Türk hastaların daha çok özel hastaneler ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih ettiği kaydedildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme