Kayseri Şehir Hastanesi'nde Yoğun Bakım Üniteleri Doldu!

Kayseri'de son günlerde yayılan enfeksiyon salgınından birçok vatandaş etkilendi. Şehir Hastanesi acil servisi hastalarla dolup taşarken, yoğun bakım ünitelerinde de yer kalmadığı ifade ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de son günlerde yayılan enfeksiyon salgınından birçok vatandaş etkilendi. Şehir Hastanesi acil servisi hastalarla dolup taşarken, yoğun bakım ünitelerinde de yer kalmadığı ifade ediliyor.

Kayseri Şehir Hastanesi acil servisi hastalarla dolup taşıyor. Yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, boğaz ağrısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuran birçok hastanın sonucunda vücutta yüksek enfeksiyon olduğu çıkıyor. Hastanın vücudunda bulunan enfeksiyon belli bir seviyeye gelmeden hastaneye yatış işlemi yapılamıyor. Hastalara serum ve oksijen desteği acil serviste veriliyor. Desteklemesi adına da evde antibiyotiklerle tedavi sürecine başlanıyor.

Yüksek enfeksiyonla hastaneye başvuran hastalar yoğun bakıma yönlendiriliyor. Çevre illerden de yüksek talep gören Şehir Hastanesi, yoğun bakım servislerinde yer olmadığı gerekçesiyle hastaları diğer hastanelere sevk ediyor.

Hastanede tedavi gören hastaların yakınları yaşadıkları endişeleri sık sık dile getiriyor. Servis önünde bekleyen bir hasta yakını, 'Koskocaman bina yaptılar. Ama sadece bina yapmışlar. Sağlık personeli yetersiz, ekipman yok. Koca hastanede yer yok. Hastaları ordan oraya sürüklüyorlar.Acilen Şehir Hastanesi'ne bir düzenleme getirilmeli' dedi.

Başka bir hasta yakını ise, 'Cumartesi günü geldik buraya. İlaç kullanması gerekiyor diyerek bizi yolladılar. Ertesi gün eşim daha da kötü oldu. Bir günde enfeksiyon bütün kana karışmış. Bir anda acilen yoğun bakıma alacağız dediler. Yer olmadığı için başka hastaneye yolladılar. Kocaman hastanede nasıl yer olmaz anlayamıyorum' dedi.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Bilal Aslan 05 Eylül 2024 07:57

İyi ki "Şehir Hastaneleri" yapılmış.

Bakmadan Geçme