Kayseri Şehir Hastanesi'nin 2017'nin ikinci yarısına bitmesi planlanıyor

Kayseri Şehir Hastanesi'nin 2017 yılının 8-9'uncu ayında biteceği ancak hizmete başlama tarihinde netlik olmadığı öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Türkiye'de sağlık dönüşümü olarak adlandırılan ve sağlıkta yeni bir sayfa açacağı belirtilen onlarca şehir hastanelerinden birisi Kayseri Şehir Hastanesi'nin 2017 yılının 8 veya 9'uncu ayında bitmesinin planlandığı ancak hizmete başlama tarihinin ise net olmadığı bildirildi.

İKİ ERTELEME YAŞANDI

2011 yılında yapımına başlanan 2 bin yatak kapasitesine, yaklaşık 385 bin metrekare kapalı alana ve 800 bin metrekare açık alana sahip olan ve Kardiyoloji, Nöroloji, Dâhiliye, KVC, Nevroloji, Endokrinoloji ve Metabolizma, Dermatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, KBB, Plastik Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Göz, Ortopedi, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Gastroloji, Hematoloji, Onkoloji, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri Servislerini içeren, bin 283 yataklı ana hastane, 200 yataklı rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklı yüksel güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ile tek kişilik, tuvaletli ve duşlu lüks odaları bulunan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nün (Şehir Hastanesi) ilk hizmete girme tarihinin 2014 yılı Mart ayı olduğu, ancak bazı nedenlerle bu tarihe yetişmeyen hastanenin açılışının 2017 yılı Mart ayına ertelendiği ve bu tarihe de yetişemeyerek bitişinin 2017 yılının Ağustos-Eylül ayı olarak planlandığı fakat açılış tarihinde ise bir netlik olmadığı öğrenildi.

DAVA AÇILMIŞTI, ZEMİNİ BATAKLIK, ARSA MİRASÇILARI DAVALIK İDDİALARI

Yapımına aynı anda başlanan ve Kayseri'den önce tamamlanan Mersin, Yozgat gibi şehir hastanelerinin açılışı gerçekleşirken, Kayseri Şehir Hastanesi'nin açılışı ise iki kez ertelendi. Açılış tarihi hala netlik kazanmayan şehir hastanesinin gecikmesinde zemini bataklık çıktı ve arsa mirasçılarının anlaşamayarak dava ettiğinin etkili olduğu iddiaları bulunurken, yakın zamanda ise bir bölümünde yangın çıkan hastane inşaatında onarma çalışmalarının da gecikmeye neden olduğu ifade edilmişti. Hastane ile ilgili olarak Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB), hastanenin maliyetinin çok yüksek olması ve sağlık harcamalarında önemli bir yer tutması gerekçeleri ile yürütmeyi durdurma davası açtığı ancak yürütmenin durmasına karar çıkmadığı biliniyor. Son dönem CHP'li bazı vekillerin de benzer gerekçeler ileri sürerek şehir hastanelerini eleştirdikleri görülürken hükümet ise sağlıkta dönüşüm olarak nitelediği projeyi sürdürmekte kararlılık gösteriyor. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme