Kayseri Şeker davası sonuçlandı - İşte o şok gelişme!

Kamuoyunda Kayseri Şeker davasına şok gelişme yaşandı. 13 yıldır devam eden davada yargılanan 150 kişinin tamamı beraat etti. Davanın FETÖ'nün kumpası olduğu kanıtlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri Şeker Fabrikası'nı ele geçirmek için 13 yıl önce, bazı siyasetçilerin kurgusu, FETÖ'cü savcı ve polislerin, kumpası ile operasyon yapılmış, gözaltına alınanlardan 154 kişiye dava açılmış, kumpası planlayanlar tarafından Kayseri Şeker Fabrikası ele geçirilmişti. Yargılanan sanıkların tamamı 13. yıl sonra tüm suçlamalardan beraat etti.

Kamuoyunda “Kayseri Şeker Kumpas Davası” olarak da bilinen ve 13 yıldır Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılama tamamlandı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Kayseri Şeker davasında, dönemin Kayseri Şeker Fabrikası Başkanı Vedat Ali Özışık, Kayseri şeker Fabrikası Genel Müdürü Halil Karaçavuş ve yöneticilerinin tamamı, kamuoyunun yakından tanıdığı, Eski MHP Milletvekili Hasan Ali Kilci, Kayseri Spor Başkanı Ali Çamlı, Ak Parti Kayseri il yöneticisi Yavuz karaçavuş, Ayhan Teke, Avukat Atilla Ersoylu, Avukat Mustafa Olcayto Özhan'ın da aralarında olduğu 150 kişi üzerlerine atılı suçlarının tamamından beraat etti.

Soruşturma kapsamında Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, yine gazeteci olan Rahmi Yağmur, yerel televizyon sahibi Deniz Çağan, MHP İl Başkanı Mete Eke ile ismi henüz açıklanmayan 3 kişi daha gözaltına alınmıştı.
Olay Nasıl olmuştu?

31.10.2010 tarihinde FETÖ'cü savcı Cemil Tuğtekin'in talimatı ile FETÖ'cü KOM Şube Müdürü Cihat Yapıcı, Kayseri Şeker Fabrikası yöneticilerine yönelik operasyon yapmış ve 30 kişi gözaltına alınmıştı. (Vedat Ali Özışık, Savaş Özışık, Cengiz Özışık, Atilla Ersoylu, Burhan Özışık, Ali Çamlı, Ercan Varol, Esra Duman, Kemal Kılıç, Oktay Efe, Fazlı Kalaycı, Yurder Şahin, Feridun Ulusoy, Köksal Sağırkaya, Yunus Toker, Oğuz Karahan, Eyyüp Ercan, Ahmet Öztürk, Mehmet Akdeniz, Ali Kiraz, Cuma Karataş, Ferhat Topaktaş, Ersin Öztürk, Yusuf Akbulut, Kazım Duygulu, Mustafa Matur, Serkan Kaya, Mehmet Okçu, Murat Gençer, Nurullah Demir)

Soruşturmayı genişleten savcı Cemil Tuğtekin, 01.12.2010 tarihinde Birsen Koca, Songül Yağmur 06.09.2011 tarihinde ise, fabrikanın Avukatı Mustafa Olcayto Özhan, Genel Müdürü Halil Karaçavuş'un aralarında olduğu Kayseri Şeker Fabrikası yöneticileri “Ali Türk, Yavuz Aksoy, Hayati Kılıç, Yavuz Karaçavuş, Kuddusi Gülderen, Tarkan Duman, Tolgay İlter” 11 kişiyi daha gözaltına aldı.

Savcı Cemil Tuğtekin yaptığı operasyonlar ile sanık sayısını 154 ulaştırdı. Yazdığı 346 sayfalık iddianame 2012/8 dosya numarası ile kabul edilerek sanıkların yargılamasına başlandı. FETÖ cü Cemil Tuğtekin, sanıklara, Cebir ve Tehdit Yöntemlerini Uygulamak Suretiyle Haksız Ekonomik Çıkar Elde Etmek Amacıyla Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek, Bu Örgütün Faaliyeti Çerçevesinde Nitelikli Tehdit Suçuna Azmettirme, Yargı Görevi Yapanı Etkileme, Rüşvet Verme, Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmalardan Elde Ettiği Bilgiden Yararlanma, Zincirleme Zimmet, Nitelikli Dolandırıcılık, Zincirleme Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama gibi suçlamalar yöneltti.

Parelel medyaya manşetler attırıldı!

Paralel medya “Kayseri Şeker, Ergenekon örgütünün para kasası”, “Özışık'ın Boğaz'da yalısı ve 20 gayrimenkulü var”, “2 bin TL maaşla yalı ve Ferrari almış” gibi haberler yaptırıldı.

MASAK raporunda Özışık hesabına 100 milyon para aktardı!

MASAK Özışık'ın Kayseri Şeker işletmesine ait 100 milyon TL'yi HSBC 100 Milyon TL'yi de Garanti Bankası'ndaki kendi hesabına yatırdığı tespitinde bulunuldu. Bu tespit özel yetkili soruşturma savcısı Cemil Tuğtekin tarafından hazırlanan iddianamede yer aldı. Özışık'ın 200 milyon TL'yi hesabına geçirdiği iddiası yine paralel medya tarafından manşetleri süsledi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında, sanıklar Vedat Ali Özışık ve kardeşleri 32 ay tutuklu kaldığı ceza evinden serbest bırakıldı.

Serbest kalan Vedat Ali Özışık HSBC bankası ve Garanti bankasına 30 Aralık 2010 tarihindeki MASAK raporunda yazan Özışık'a ait bankalardaki 100'er milyonu belirterek hesabında ne kadar para var diye sordu.

HSBC, soruşturmanın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra Vedat Ali Özışık'a 'özür' mahiyetinde bir yazı gönderdi. Yazıda, 'Belirlenen tarihler arasında bankamızda 100 milyon TL'lik bakiyeniz bulunmayıp, 30 Aralık 2010 tarihli MASAK tarafından raporlanan tutar sistemsel hata nedeniyle bankamızda oluşmuştur. Hesabınızda oluşan bu hatadan dolayı özür diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Vedat Ali Özışık, kendisine kumpas kurulduğu iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Kayseri Şeker kumpasını kuranlar FETÖ'cü çıktı!

Yargılamaların devam ettiği süreçte, 17/25 Aralık sonrası İddianemeyi hazırlayan savcı Cemil Tuğtekin, Operasyonu yöneten KOM müdürü Cihat Yapıcı, Ankara 11.Ağır ceza Mahkemesi başkanı Dündar Öztemir (Almanya'da firar) Mahkeme savcısı Mehmet Özgür'ün FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı.

Yerel Mahkemede yapılan yargılama sonrası Yargıtay'a gönderilen dosyada, Yargıtay, bazı sanıkların beraat kararını onarken, bazı sanıkların yeniden yargılanmasına karar verdi. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi 64 sanığı yeniden yargıladı. Sanıklar üzerine atılı tüm suçlamalardan 13 yıl sonra beraat etti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme