Kayseri Şeker'de flaş gelişme!

Ekonomist Zeki Karahüseyin, Kayseri Şeker Fabrikası hisselerinin BIST 100 Endeksinden çıkarılacağını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Ekonomist Zeki Karahüseyin, Kayseri Şeker Fabrikası hisselerinin BIST 100 Endeksinden çıkarılacağını duyurdu. Karahüseyin, Borsa İstanbul'un Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yayımladığı güncellemede, 2024 yılının son çeyreğinde BIST Endekslerinde önemli değişiklikler yapıldığını aktardı.

Borsa İstanbul'un aldığı karar doğrultusunda, BIST 30, BIST 50, BIST 100 ve diğer birçok endekste işlem gören 72 hisse senedinde değişiklik gerçekleştiğini vurgulayan Karahüseyin, Kayseri Şeker Fabrikası'nın da bu kapsamda BIST 100 Endeksinden çıkarılan hisseler arasında yer aldığını belirtti.

Borsa İstanbul'un resmi web sitesinde de ‘2024 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin BIST Pay Endekslerinde yer alacak hisseler belirlendi' başlıklı bir açıklama yayımlandı. Uzmanlar, endeksten çıkarılan bir hissenin piyasa değeri açısından belirli bir sıralamanın altına düştüğünü ve bu durumun, ilgili şirketin hisselerinin performansında bir düşüş anlamına geldiğini ifade ediyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme