Kayseri SGK binası nerede? SGK nedir?

Son zamanlarda SGK, arama motorlarında vatandaşların en çok araştırdıkları arasında yer alıyor. 'SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış' ne demek? SGK nedir? Tüm merak edilenleri Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberler detaylarında...

Kayseri'de de gündemde olan "SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış" ne demektir? (SGK Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü) Kayseri'de nerede?

Özellikle yaklaşık 2 buçuk Milyon EYT'linin emekli olmasının ardından SGK hemen hemen hergün gündemini koruyor. Bundan dolayı SGK, arama motorlarında sürekli araştırılıyor.
SGK, 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu çerçevesinde kurulan bir kurumdur. Türkiye'deki sosyal güvenlik sistemini sağlayan ve düzenleyen bir kuruluş olan SGK'yi Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'nın birleştirildiği bir kamu kurumu.


"SGK GELEN EVRAK DOSYASINA KALDIRILMIŞ'' Ne demek?


SGK ile olan yazışmalarında bir evrakın işleme alınmadan önce SGK gelen evrak dosyasına konulduğunu veya SGK tarafından işleme alınmadan önce bu dosyadan çıkarıldığını ifade eder.

Bu durum, evrakın işleme alınmış ancak reddedilmiş olabileceği anlamına gelebilir. Aynı şekilde kurum tarafından incelenip sonuçlandırılması için bekleyen bir evrak olarak da kabul edilebilir.
Evrakın işleme alınıp alınmayacağına veya sonucun ne olacağına ilişkin bilgi, kurumun yazışma sürecine bağlı olarak değişebilir.


SGK'nın Sunduğu Hizmetler Nelerdir?
Türkiye'deki sosyal güvenlik sistemi, kısa ve uzun vadeli sigorta kollarından meydana gelmektedir. Kısa vadeli sigorta kolları iş kazası ve meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarını, uzun vadeli sigorta kolları ise ölüm ve yaşlılık sigorta kollarını kapsar.


5502 sayılı kanunun 3. maddesinde SGK'nın görevleri şu maddeleri içerir;
Sosyal güvenlik politikalarını Ulusal kalkınma strateji ve politikaları ile yıllık uygulama programlarını dikkate alarak uygulamak ve bu politikaların geliştirilmesini sağlamak.

Hizmet sunduğu tüm tüzel ve gerçek kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek bu hakların kullanılmasını kolaylaştırmak.

Sosyal güvenliği ilgilendiren konularda; uluslararası gelişmeleri takip ederek, Avrupa Birliği ve Uluslararası kuruluşlar ile iş birliği yapmak. Bu kapsamda gerekli çalışmaları yürüterek yürürlüğe konulmuş uluslararası antlaşmaların uygulanmasını sağlamak.

Sosyal güvenlik alanında, kamu idareleri arasında koordinasyon ve iş birliğini gerçekleştirmek.


Kısa Vadeli Sigorta Kolları Hizmetleri
Sigortalıya sürekli iş göremezlik gelirinin sağlanması
Geçici iş göremezlik süresince sigortalıya, günlük geçici iş göremezlik ödeneği sağlanması
Meslek hastalığına sahip olan ya da iş kazası görerek hayatını kaybeden sigortalının ailesine gelir bağlanması.
Hastalık ve analık sigortasından sigortalıya hastalık veya analık hallerine bağlı olarak ortaya çıkan iş göremezlik süresi kapsamında, günlük geçici iş göremezlik ödeneği sağlanması
Analık sigortası kapsamında emzirme ödeneği sağlanması
Aylık alan olan kız çocuklarına evlenme ödeneği bağlanması
Cenaze ödeneği
Askerlik ve doğum borçlanması hakları


Uzun Vadeli Sigorta Kolları Hizmetleri
Yaşlılık sigortası kapsamında yaşlılık aylığı bağlanması ya da toplu ödeme yapılması
Ölüm sigortası kapsamında ölüm aylığı bağlanması ya da toplu ödeme yapılması
Malullük sigortası kapsamında malullük aylığı bağlanması
Aylık alan olan kız çocuklarına evlenme ödeneği
Cenaze ödeneği


Kayseri' de SGK Binası nerede?
Köşk, Talas Blv. 77/A, 38030 Melikgazi/Kayseri.
Talas bulvarı üzerinde Erciyes Kültür Merkezi yanında bulunmaktadır.
Vatandaşlar ulaşımı tramvay ve otobüsle rahatlıkla sağlayabilir. ADRES İÇİN TIKLAYIN


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme