Kayseri soba ile ısınıyor

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nden (GYODER) edinilen son bilgilere göre, Kayseri'nin, ağırlıklı olarak soba ile ısınma ihtiyacını giderdiği ortaya çıktı.

KAYSERİ'NİN YARIDAN FAZLASI SOBA İLE ISINIYOR
GYODER'den alınan bilgilerde Kayseri'deki konutların yüzde 54.55'i soba ile ısınma ihtiyacının giderirken, kalorifer ile ısınan konutların oranı ise toplam yüzde 45.15 oldu. Soba ile ısınan konutlara doğalgaz ile ısıtma yapan sobaların da dahil olduğu bildirilen verilerde, kaloriferli ısıtma sağlanan konutlarda ise kat kaloriferi ve merkezi kaloriferin de dahil olduğu kaydedildi. Soba ile ısınan konut sayısının ise 174 bin olduğu belirtilirken, kat kaloriferi ile ısınan konutların 62 bin, merkezi kalorifer tesisatı ile ısınan konutların sayısının ise toplam 82 bin olduğu belirlendi. Verilen bilgilerde elektrik, klima ve diğer sistemlerle ısınan konutların toplamının ise bir adet olduğu bilgisi yer aldı.
Söz konusu bu tablo ile soba zehirlenmelerine karşı Kayseri halkı ile yetkililerinin daha duyarlı ve dikkatli olması gerektiği anlaşılırken, soba konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesine de önem verilmesi gerektiği görülüyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme