Kayseri Sosyetesinin Yeni Gözdesi Yunan Adaları!

Kayseri sosyetesi tarafından sıkça tercih edilen Mersin tatili artık yerini Yunan Adaları'na bırakıyor. Mersin'i tercih edecek Kayserililer maliyet hesabı yaptığında Yunan Adalarını daha cazip buluyor.

TAKİP ET

Kayseri'de sosyete tarafından uzun yıllardır tatil destinasyonu olarak tercih edilen Mersin son yıllarda önemini yitirdi. Özellikle tatilciler tarafından apart kiralanarak veya ortaklaşa alınan Mersin yazlıkları yerine artık Kayserili tatilci Yunan Adalarına gidiyor. Önceki yıllarda Kayseri sosyetesi tarafından statü sahibi olmanın bir alameti olarak görülen Mersin yazlıklarının artık pekte taliplisi bulunmuyor.

Susanoğlu Zirveyi Neden Kaybetti?

Mersin'in Susanoğlu beldesi Kayserililerin önde gelen tatil noktalarından birisiydi, ancak ekonomik koşullar ve Mersin'inin değişen demografik yapısı, aşırı göç alması ve enflasyonist fiyatları bu tercihin değişmesinde etkili oldu. Tatilciler ise hem ekonomik olması hem de yeni yerler keşfetmenin isteği ile rotayı Yunan Adaların çevirdi.

Mersin ve Yunan Adalarının Fiyatları Nasıl?

Mersin Susanoğlun' da 1hafta konaklamak isteyen bir ailenin yemek hariç sadece apart odasına ödeyeceği tutar ise 35 bin TL bandında seyrediyor. Bu rakama yemek ve diğer masraflar eklendiğinde tutar 45 Bin TL ye kadar yükseliyor. Yunan Adaları'na seyahat etmenin bedeli bu rakamla eş değerken alınan hizmet kalitesi göz önüne alındığında tatilcilerin birinci tercih noktası oluyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme