Kayseri tüccarı ekmeğini şansa bırakmıyor

Kayseri tüccarı ekmeğini şansa bırakmıyor.

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) yapmış olduğu piyasa ve tüccar araştırmalarında Kayseri'de faaliyet gösteren tüccarların büyük oranda şans oyunları oynamadığı ortaya çıktı.
ŞANS OYUNU OYNAMAYAN YAKLAŞIK YÜZDE 90
KTO tarafından verilen bilgilerde, araştırmaya katılan ve Kayseri'de ticaret yapan tüccarların neredeyse yüzde 90'ı, yani tam olarak yüzde 88.4'ü nün şans oyunu oynamadığı belirlendi. Araştırmaya katılan toplam 1550 tüccar içerisinden 1369'unun, yani yüzde 88.4'ünün şans oyunları oynamadığı görülürken, 151 kişi ile yüzde 9.7'sinin ise şans oyunları oynadığı kayıtlara geçti. Araştırmada toplam 30 tüccarın ise bu araştırmada yanıt vermediği belirtildi.
TÜRKİYE'DE RESMİ OLARAK 5 ŞANS OYUNU VAR
Türkiye'de şans oyunlarını tanzim eden Milli Piyango kurumunun, resmi olarak 'on numara, şans topu, süper loto, sayısal loto ve hemen kazan' isminde 5 tür şans oyunu düzenlediği ve sürekli ile düzenli olarak bu oyunları sürdürdüğü biliniyor. Ayrıca Milli Piyango kurumunun, kendisinin gerçekleştirmediği daha bir çok şans oyununda da düzenleyici ve denetleyici bir görev üstlenmekte olduğu biliniyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme