Kayseri, Türkiye'nin en pahalı illerinden biri oldu!

Türkiye, son yıllarda yeniden hayat pahalılığıyla tanışırken, bazı illerde ürün ve hizmetlerin fiyatları diğer illere göre daha fazla artış gösterdi. Kayseri, zamlarda İç Anadolu'nun diğer illerini geride bırakarak, Türkiye'nin en pahalı illerinden biri haline geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Türkiye'de hayat pahalılığı vatandaşları zorlarken, bazı illerde pek çok ürün ve hizmet, diğer illere kıyasla daha fazla artış gösterdi. Kayseri pek çok kalemde, İç Anadolu'nun en pahalı şehirlerinden biri haline geldi.

Son yıllarda yüksek enflasyon nedeniyle tüm mal ve hizmetlerde fahiş oranda artışlar yaşanıyor. Gıdadan giyime, eğitimden sağlığa bütün sektörlerde fiyatlar devamlı olarak artış gösterirken, bazı illerdeki hayat pahalılığı enflasyonun üzerinde seyrediyor.

Kentler arasında özellikle kira ve gıda fiyatları arasında ciddi farklılıklar baş gösteriyor. Bu da bazı tüccar ve esnafların, mal ve hizmetlere keyfi zam yaptığını ortaya koyuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, genel kategoride İstanbul, İzmir ve Ankara, Türkiye'nin en pahalı 3 ili olarak gösteriliyor. Ancak bazı sektörler illerin durumuna göre değişkenlik gösterebiliyor.

Kayseri, bazı kalemlerde İç Anadolu'daki pek çok ili geride bırakarak, Türkiye'nin en papalı şehirlerinden biri haline geldi. Depremden sonra kira ve konut fiyatlarının yüzde 100'lere yakın arttığı Kayseri'de, iş yerleri ve dükkan kiralarının İstanbul'dan bile daha yüksek olduğu bölgeler bulunuyor. Üstelik Kayseri'de kiralar hala “peşin” ve “döviz” cinsi üzerinden isteniyor. Bu da kira maliyetini birkaç kat artırıyor.

Kayseri'de kira fiyatları, komşu iller olan Nevşehir, Sivas, Yozgat, Niğde, Adana ve Kahramanmaraş'a göre çok daha yüksek. Aynı şekilde, konut alım satımı göz önüne alındığında Kayseri'deki satılık konut fiyatları da bu illerin çok üzerinde.

Kayseri'de pahalı olan bir başka sektör de gıda, yiyecek ve içecek sektörü olarak karşımıza çıkıyor. Cafe, restaurant ve lokantalarda yemek fiyatları, Türkiye'nin bir çok ilindeki fiyatları geride bırakmış durumda. Kayseri'de orta sınıf bir lokantada iki kişilik yemek 300 TL'yi aşarken, lüks restarunatlarda bu rakam bin lirayı bile aşıyor.

Konut, gıda, yiyecek ve içecek sektörü göz önüne alındığında, Kayseri, Türkiye'nin eh pahalı şehirlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Bu durumda, bazı kişilerin keyfi zamlarının büyük etkisi olduğu belirtiliyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 4
Metin 38 28 Aralık 2023 12:47

Evet maalesef Kayseri'nin hiçbir tutar tarafı kalmadı su parası elektrik parasından daha pahalı güya Kayseri'nin 50 yıllık su sıkıntısının olmadığını söylüyorlar belli bir tonajdan sonra su parası uçuyor çoluk çocuğu tuvalete camiyemi gönderecek banyoyu akrabalardamı yapacaz kardeşim el insaf belediye yönetiminin hiçmi birşeyden haberi yok herkes 2_3 kişilik ailemi 6nüfuslu bir aileyiz aylık 600-700lira arası su parası veriyoruz ne yapalım kaçakmı kullanalım doğudakiler gibi kardeşimmm el vicdan

Doğrucu Davut 28 Aralık 2023 08:48

Kesinlikle doğru bir haber. Abartısız söylüyorum Alaçatı ve Çeşme'de lüks bir restoranda yediğiniz yemek, Kayseri için şöyle normal standart dediğiniz bir yerdeki yemek fiyatıyla neredeyse aynı. Adamlar hizmet ücreti alıyor güya bizim burda almıyorlar ama herşey çok aşırı pahalı.

Mehmet 28 Aralık 2023 08:23

Şimdi birde asgari ücretede zam geldi bakın siz şimdi fiyatlara.

Yolgezer 27 Aralık 2023 12:16

Niye acaba.

Bakmadan Geçme