Kayseri Ülkü Ocaklarından Çin'e protesto

Kayseri Ülkü Ocakları tarafından Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan'a destek verilerek Çin zulmü protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen protestoya, MHP Kayseri milletvekili Hasan Ali Kilci, MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Aytaç Gezici, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkin Uygurtürk katıldı.


Yapılan protestoda konuşan Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Gezici, gerçekleştirdiği konuşmada şunları kaydetti; 'Mübarek Ramazan Ayı'nı idrak ettiğimiz şu günlerde maalesef dünyanın diğer coğrafyalarında, zulüm altında olan Müslüman soydaşlarımız ağır baskılar ve saldırılar ile karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle Çin esareti altında bulunan ata vatanımız Doğu Türkistan'da bulunan Uygur Türkleri oruç tuttukları, namaz kıldıkları, ibadet ettikleri için işkencelere ye ne yazık ki ölümlere maruz kalıyorlar. Doğu Türkistan Türklerine uygulanan bu zorba, insanlık dışı vahşeti kınıyoruz. Yıllarca ve halen de 'İnsan Hakları' diye sloganlar atıp da Türk bölgelerine sırt çevirenleri de Yüce Allah'a havale ediyoruz. Doğu Türkistan'daki soydaşlarımız Tüm yasaklara, işkencelere ve hatta ölüme rağmen dini vecibelerini yerine getirmektedirler. Soydaşlarımıza ve din kardeşlerimize yüce Allah'tan yardım diliyoruz. Geçtiğimiz günlerde 28 soydaşımız dini vazifelerini yerine getirdikleri için şehit edilmiştir. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de Ülkü Ocaklarımızın organizesiyle gıyabi cenaze namazları kılınmıştır. Cenab-ı Hak mekanlarını cennet eylesin, Yaptığımız bu telin mitingi ile soydaşlarımızın sesini bütün dünyaya duyuracağız Yüce Allah yar ve yardımcı olsun. Ve buradan bu zulmü yapan soysuzlara Türk Milleti adına sesleniyoruz, madem ki unuttunuz Kürşad adlı çeriyi hatırlatırız yağmur kokan o geceyi.'
Gerçekleşen Çin devleti protestosunda konuşan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkin Uygurtürk de, Çin'in yaptığı zulmü kınayarak, Türk soydaşların birliğine işaret etti.
Protestoda basın açıklamasının ardından Doğu Türkistanlı vatandaşlar Çin Devleti'nin bayrağını ateşe vererek ayakları altında çiğnedi.

Bakmadan Geçme