Kayseri Valiliği bir ilke daha imza attı!

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliği yaparak Eyvan Sohbetleri serisini başlattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde… 

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, her ay Eyvan Sohbetleri konulu etkinlik düzenlenmesi planlanıyor.

Gevher Nesibe Medresesi ve Şifahanesi'nde Türkiye tarihinin önemli olayları, kültür varlıkları, sanat eserleri, doğal güzellikleri gibi başlıklar başta olmak üzere çeşitli konularda uzmanlar konuşmacı olacak ve katılımcılar konuşmacıların bilgi birikiminden yararlanacak.

Bu kapsamda, Eyvan Sohbetleri'nin ilk konferansı, ülkemizin kahramanlık destanı Çanakkale Zaferi'ni konu alan "Çanakkale Ruhu" başlığıyla gerçekleşti.

Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci'nin Çanakkale tarihi ile ilgili bilgi ve deneyimlerini aktardığı konferans, Gevher Nesibe Medresesi ve Şifahanesi'nde yoğun ilgi gördü.

Konferansta, Çanakkale Savaşı'nın tarihi önemi ve kahramanlıklarını anlatan Kilci, şanlı zaferin unutturulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Çanakkale tarihine 18 Mart'tan itibaren başlamanın en büyük eksiklik olduğunu dile getiren Kilci, “Önce Edirne'yi görmemiz lazım. Balkan Harbi'ni anlatmadan biz kesinlikle orayı anlatamayız.” dedi.

Konferansta yeni nesil gençlere kızanlara karşı olduğunu, Çanakkale Zaferi'nden 3 ay önce gençlere yapılan “Savaş olsa gider misiniz?” konulu ankette gençlerin çoğunun "gitmem" cevabını verdiğini anımsatan Kilci, 3 ay sonra savaşa tüm gençlerin ölürsek şehit kalırsak gazi anlayışıyla cesurca savaşa gittiğini belirtti.

Konferansa, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile şehir protokolü katıldı.

Gevher Nesibe Medresesi ve Şifahanesi, Anadolu Selçukluları döneminde inşa edilen ve zaman içinde tıp eğitiminin merkezi haline gelen önemli bir yapıdır. Bu tarihi mekan, yeni nesillere geçmişten gelen bilgileri aktarma ve kültürel mirasımızı korumayı sürdürmektedir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme