Kayseri Valiliği'nde kritik toplantı! Kayseri mutfağı yeniden mi şekilleniyor?

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şehrin gastronomi alanındaki önemli isimlerini makamında kabul ederek, Kayseri mutfağının geleceği üzerine önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şehrin gastronomi alanındaki önemli isimlerini makamında kabul ederek, Kayseri mutfağının geleceği üzerine önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Şehirde gastronomi sektöründe faaliyet gösteren restoran sahipleri ve sosyal medya temsilcileri bir araya geldi. Vali Çiçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşma Kayseri valiliğinin resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Gerçekleşen toplantının içeriği ve alınan ayrıntılar hakkında detaylı bir açıklama yapılmaması, ‘Kayseri mutfağı yeniden mi şekilleniyor?' sorusunu gündeme geldi. Daha önce düzenlenen Gastronomi Günleri ile büyük ses getiren Kayseri, bu etkinliklerle mutfağını Türkiye'nin dört bir yanında tanıtmış ve büyük beğeni toplamıştı. Şimdi ise bu yeni toplantının ardından, Kayseri mutfağında yeni bir döneme girilip girilmediği merak ediliyor.

Kayseri'den önemli isimler…

Toplantıya, Süz Restoran Yetkilisi Furkan Kayaaltı, Sinan Chef Yetkilisi Sinan Yavuz, Remzi Restoran Yetkilisi Remzi Güçlü, Kuruvasan Fabrikası Yetkilisi Tuba Nur Akçin, Nejla Hanım Mutfağı Yetkilisi Nejla Aşatır, Katmer Mutfak Yetkilisi Sevda Aksoy, Ümit Usta Ocakbaşı Yetkilisi Ümit Yılmaz, Yangın Yeri Yetkilisi Mehmet Yangın, Kaleönü Pastırma Yetkilisi Saadettin Gürbüz, Kafkas Mutfak Yetkilisi Cem Ceylan, Çemen'n Mutfak Yetkilisi Ceyda Tiritoğlu, Festival Kuruyemiş Yetkilisi Salih Pirlioğlu ve Lezzet Kayseri'de Sosyal Medya Sayfa Yöneticisi Muhammed Koca katıldı.

Gastronomi günleri Kayseri'ye ivme kazandırdı

Kayseri mutfağı çeşitliliği ile ön plana çıkıyor. Özellikle gastronomi günlerinde Vali Gökmen Çiçek, yapılan etkinliğin Kayseri'ye sağladığı katkılara dikkat ederek şu ifadeleri kullanmıştı: Gastronomi Festivalleri, turizmimize, şehrimizin ekonomisine gerçekten büyük katkı sağlıyor. 2023-2024 arasında şehrimize gelen turist sayısında 115 bin artış var. Niye arttı? Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tanıttığı için arttı. Bunların hepsi bu tanıtımlarla oluyor.' Gastronomi günleri gibi etkinlikler, Kayseri'nin mutfak kültürünün uluslararası düzeyde tanıtılması ve turist miktarının arttırılması, Kayseri'ye ivme kazandırıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme