Kayseri ve Nevşehir Arasında Rekabet Kızıştı! Kapadokya Aslında Nereye Ait?

Kapadokya'da çekilmesi planlanan 'Güzel Aşklar Diyarı' dizisinin ilk fragmanının yayımlanmasının ardından Kayserililer ve Nevşehirliler arasında yeni bir tartışma alevlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kapadokya'da çekilmesi planlanan ‘Güzel Aşklar Diyarı' dizisinin ilk fragmanının yayımlanmasının ardından Kayserililer ve Nevşehirliler arasında uzun zamandır süren Kapadokya tartışması yeniden alevlendi.

Dizinin Fragmanı Nevşehir'de Tartışmaları Alevlendirdi

Kapadokya'nın yanı sıra Karadeniz Bölgesi ve Diyarbakır'da da çekimleri yapılacak olan dizinin fragmanı, tartışmaların fitilini ateşledi. Özellikle, fragmanın onuncu saniyesinde Kayseri Havalimanı'nın kadraja girmesi, Nevşehirliler arasında Kapadokya'nın kime ait olduğu sorusunu yeniden gündeme getirdi.

‘Kimseye Vermeyiz Kapadokyamızı'

Fragmanın yayımlanmasının ardından, Nevşehirli bir vatandaş sosyal medyada dikkat çekici bir yorum yaptı. Fragmanın altına, Kayseri Havalimanı'nın göründüğü saniyeyi belirterek; ‘Kapadokya Nevşehir'indir, Nevşehir'in kalacaktır, kimseye vermeyiz Kapadokyamızı' yazdı.

Birçok İli Kapsıyor

Kapadokya, tarihin derinliklerine uzanan köklü geçmişiyle hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken, benzersiz doğal ve tarihi güzelliklere sahip bir bölge olarak biliniyor. Nevşehir İl Özel İdaresi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, antik dönemde Kapadokya'nın sınırları güneyde Kilikya, kuzeyde Karadeniz, doğuda Malatya-Elazığ, batıda ise Konya'ya kadar uzanıyordu. Günümüzde ise Kapadokya denildiğinde Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kayseri ve Kırşehir illerini içine alan geniş bir bölge olduğu akla geldiği, ifadeleri yer aldı.

Aynı İddia Daha Öncede Yayılmıştı

Kayseri, ulaşım altyapısı bakımından bölgenin en önemli merkezlerinden biri konumunda ve turistik olarak Kapadokya'ya gelen birçok turist Kayseri Havalimanı'nı kullanıyor. Bu durum, Kayseri'nin Kapadokya üzerindeki turistik ve ekonomik etkisini artırıyor. Yine daha öncede sosyal medyada başlayan ve tarihsel sınırlar üzerinden Kayseri'nin Kapadokya'nın merkezi olduğu iddiası yayılmıştı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme