Kayseri yağlaması büyük rağbet görüyor
İçerisinde bulunduğumuz ramazan ayında vatandaşlar farklı bir lezzet arayışına girdi.
Adı Kayseri ile özleşmiş meşhur damak tatlarından yağlama şu an en çok merak edilen yemek çeşitleri arasında yer alıyor. Kayseri'ye şehir dışından binlerce üniversite öğrencisi bu lezzeti tatmak için Google'a girerek bu eşsiz lezzetin tarifini aratıyor. ilk merak edip tattığı lezzetlerin başında yağlama geliyor. Kayseriye gelip de bu lezzeti tatmayan çok şey kaybeder.
Kayseri yağlaması nasıl yapılır tarifi ile hep birlikte öğrenelim.
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı un
İç harcı için;
500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt (tarif alıntıdır)
Haber: Ecem Yaman