Kayseri'ye büyük göç başladı – Çantasını kapan geliyor!

Büyükşehirlerde yaşamanın daha da zorlaştığı son yıllarda vatandaşlar daha avantajlı yerlere göç etmeye başladı. En çok tercih edilen iller arasında Kayseri'nin de bulunduğu gözlerden kaçmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yüksek enflasyon, ekonomik kriz, artan maliyet gibi sebeplerle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar daha ucuza hayatını sürdürebileceği yerlere yöneliyor. Yapılan göçler içerisinde ise en çok tercih edilen illerden biri de Kayseri oldu.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşanan ekonomik sorunlar ve şehri kalabalık karmaşası pek çok vatandaşı yaşam maliyeti ucuz olan yaşam alanlarına yönlendiriyor. İstanbul'dan Anadolu şehirlerine yapılan göçte ilk sırayı emekliler alıyor. Emekliler İstanbul'u yavaş yavaş terk ederken başta Antalya olmak üzere bazı şehirlere resmen akınlar gerçekleşmeye başladı.

Bu göç sırasında en çok tercih edilen iller arasında ise Kayseri'nin de yer aldığı görüldü. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri, klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgede yer alır. Kızılırmak'ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü'nden Fırat Nehri'ne kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Pek çok uygarlığın beşiği haline gelen Kayseri'de tarımdan hayvancılığa, sanayiden ticarete, madencilikten ormancılığa geçimi sağlamak adına pek çok alan bulunmaktadır. Tarihiyle de göz dolduran Kayseri'de doğa ile iç içe yaşamak, güzel hava koşullarının tadını çıkarmak ve turistik aktivitelere kolayca erişim sağlamak vatandaşları cezbediyor.

İstanbul'dan en çok göç alan iller Antalya, Mersin, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Ordu, Tekirdağ, Tokat ve Trabzon şeklinde sıralanıyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 10
osman gazi 07 Şubat 2024 18:54

ya bu negatif seyler yazanlara soruyorum bi avrupali olarak bu saydiklarinizin hangisi türkiyede yokki ?? hem size ne ya herkes istedigi yerde yasamakta özgür kardesim sen ne karisioysunki yok söyleymisde böyleymis bakin kendi isinize

... 07 Şubat 2024 16:11

Kayseri güzel bir yer ancak trafikte sıkıntılı o yüzden talaş veya hacılar daha iyi olur.

Misafir 07 Şubat 2024 14:59

Atasözü taş yerinde ağırdır. Boşuna söylenmedi atasözleri.

Ahmed Mert 07 Şubat 2024 14:24

Kayseri Texas olmuş koşun, koşun. Sizi bekliyorlar. Cehaletin zirvesinde.

Ahmed Mert 07 Şubat 2024 14:13

Haber yanlış ve hatalıdır. KAYSERİDE yaşamak tercih ise hiç kimseye tavsiye etmem. Cehaletin, Art niyetin, yalanın, kibir ve gururun, haset ve çekememzliğin en büyük hainlik lerin zirve yaptığı bir şehre Buyrun gelin. Koşun hiç durmayın.

Kaan 07 Şubat 2024 13:45

Gelsinler gelsinler tabii kayseri gibi bir şehir bulunmaz emekliye köylüye en güzel şehir kayseri günümüz şartlarında ekmek her yerde zor bulunan bir nimet ama kayseride mütevazi sakin bir hayat var huzur şehri sadece son kuşak esnaflara dikkat özellikle de sanayi ve mesleki esnafına Allah insaf merhamet güler yüz doyan göz nasip etsin diyorum.

Gul 07 Şubat 2024 10:57

Tavsiyem gocmemeniz derim Kayserili olmayan orda zor yasar denemis ve tecrübe etmisim

Crt 07 Şubat 2024 09:56

Aynen öyle ipini koparan çantasını alan bu tarafa anlamıyorum arkadaş ne varsa....?? Türkiye de ne kadar aranan varsa burada gelin gelin çıkın çıkın gelin????

Xman 07 Şubat 2024 08:39

Kayseri'de ormancılık da neymiş

Vatansever 07 Şubat 2024 06:17

Gelsinlerde buradaki edepsizligi vurgunculugu sahtekarlığı hırsızlığı gorsunler bir yıldan geri dönmek için girişimlere gireceklerdir,hiçbir sosyal aktivite yok,dinciysen tmm,onlara heryer tatil piknik mubahh.

Bakmadan Geçme