Kayseri'ye Dönüyor – Vatandaşlar Mutlu

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan hava tahmin raporuna göre, Kayseri ve çevresinde önümüzdeki hafta boyunca açık ve güneşli havanın dönmesi geçmesi bekleniyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan hava tahmin raporuna göre, Kayseri ve çevresinde önümüzdeki hafta boyunca açık ve güneşli havanın dönmesi bekleniyor. Yetkililer, sıcaklıkların Cumartesi gününden itibaren mevsim normalleri civarına yükseleceğini belirtti.

Hafif Rüzgar ve Güneşli Hava

Bugün itibariyle Kayseri genelinde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Rüzgarın batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Özellikle hafta ortasından itibaren kuzeyli yönlerden hafif rüzgarlarla birlikte hava, güneşli ve açık geçecek.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Yükseliyor

Hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin altında seyreden seyrini Cumartesi gününden itibaren değiştirerek, mevsim normallerine yaklaşacak. Bugün en düşük sıcaklık 7,5 derece, en yüksek sıcaklık ise 20 derece olarak ölçüldü. Hafta boyunca en düşük sıcaklıklar 10-13 derece arasında değişirken, en yüksek sıcaklıklar 25-28 derece aralığında olacak.

Tarih Hava Durumu En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

25 Eylül 2024 Çarşamba = Az bulutlu ve açık. Rüzgar; kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette
26 Eylül 2024 Perşembe = Az bulutlu ve açık. Rüzgar; kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette
27 Eylül 2024 Cuma = Az bulutlu ve açık. Rüzgar; kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette
28 Eylül 2024 Cumartesi = Az bulutlu ve açık. Rüzgar; kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette
29 Eylül 2024 Pazar = Az bulutlu ve açık. Rüzgar; kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette

Meteorolojik Uyarı Bulunmuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kayseri ve çevresi için herhangi bir meteorolojik uyarının olmadığını duyurdu. Ancak, güneşli havanın keyfini çıkaracak vatandaşların ani sıcaklık değişimlerine karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

Eylül Ayı İklim Verileri

Eylül ayı uzun yıllar sıcaklık ortalamalarına göre, en düşük sıcaklıklar ortalama 9,0 °C, en yüksek sıcaklıklar ise ortalama 27,1 °C olarak kaydedildi. Aylık toplam yağış miktarı ise 14,0 mm olarak ölçüldü. Eylül ayı ekstrem değerlerine bakıldığında, en düşük sıcaklık 27 Eylül 1956'da -3,8 °C olarak ölçülürken, en yüksek sıcaklık 4 Eylül 2020'de 38,4 °C'ye ulaştı.

Kayseri'de bu hafta boyunca açık ve güneşli hava hakim olacak. Hafta sonu sıcaklıkların yükselmesi beklenirken, vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme