Kayseri'ye gelenler ne yapacaklarını bilmiyor!

Kayseri denince akla pastırma, mantı ve sucuk gibi meşhur yöresel lezzetler geliyor. Ancak kente gelen yerli yabancı turist en güzel yöresel lezzetleri nerede yiyebileceğini merak ediyor. Kayseri'de bu tarz işletmeler nerelerde var? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Ticaret ve sanayi şehri olarak bilinen Kayseri yöresel lezzetleriyle de öne çıkıyor. Masterchef programında da meşhur lezzetler kapsamında yapılan Kayseri Yağlaması büyük çıkış yakalamıştı. Sucuk, pastırma mantı ve daha birçok ürünü almak isteyen yerli yabancı turistler mantı, yağlama gibi lezzetleri tüketebieceği bir mekan bulamıyor.

Belediyelerin işletmeleri var ancak yeterli mi?

Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kaytur, Kocasinan Belediyesi'ne ait Kafe Sinan, Talas Belediyesi'nde Tokana Yöresel Lezzetler Lokantası gibi işletmeler bulunuyor. Ancak bununla sınırlı kalmaması yönünde vatandaşlarda çeşitli talepler geliyor.

Belediyelerin yanı sıra esnaflarında şehrin lezze imajına katkı sağlaması gerektiği belirtiliyor.

Kayseri'de mantı yiyecek lokanta yok!

Kayseri'ye kış sezonunda yüksek oranda katkı sağlayan Erciyes Kayak Merkezi yerli yabancı turistleri ağırlıyor. Kente gelen vatandaşlar Kayseri lezzetlerini de tatmak istiyor. Burada devreye Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes'te hizmet verdiği Kaytur şubelerinden biri hizmet veriyor.

Ancak kente yaz kış gelen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda nerede yemek yiyeceğini bilemiyor. Bu nedenle şehrin yöresel lezzetlerinin ön plana çıkarıldığı bir işletmenin açılması ve daha çok kamuoyuna tanıtılması öneriliyor.

Öte yandan belediye işletmelerinin daha çok kamuoyuna tanıtılması, öneriler arasında bulunuyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme