Kayseri'ye yüksek güvenlik uyarısı - İnanmayın!

Son zamanlarda whatsap gruplarında dolaşan yalanlar vatandaşları panik ve endişeye sevk ediyor. Bir grup şahsın kendilerini İçişleri Bakanlığı olarak tanıtıp evlere girdiği mesajı ise çok kez whatsap gruplarında iletiliyor. Bu durum yüksek güvenlik uyarısı notuyla paylaşılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de de son dönemde dolandırıcılık uyarıları artıyor. Özellikle bir grup şahsın evlere girip vatandaşların güvenini kazanarak bütün bilgileri istedikleri iddia ediliyor. Oysa bu mesajların doğruluğu olmadığı etkileşim uğruna vatandaşları paniklettikleri belirtiliyor.

Whatsap gruplarında çok kez iletilen mesaja göre, İçişleri Bakanlığı personeli gibi görünerek kapı kapı dolaşan bir grup insan var. Ellerinde İçişleri Bakanlığı'ndan belgeler ve antetli kağıtlar var ve yaklaşan nüfus sayımı için herkesin geçerli bir kimlik belgesine sahip olduğunu doğrulamaları gerektiğini iddia ediyorlar.

⁠Evlere geliyorlar, her yerdeler ve şık görünüyorlar. Bir şemaya göre fotoğrafınızı ve parmak izinizi almak isteyecekler.

Ellerinde bir dizüstü bilgisayar, bir biyometrik makine ve tüm isimlerin bir listesi bulunuyor. Menüyü gösterip tüm bu bilgileri istiyorlar.'

Mesajda ayrıca 'Hükümetin böyle bir girişiminin olmadığını, hepsinin sahte olduğunu bilin. Onlara hiçbir bilgi vermeyin. Herkesin uyanık ve farkında olması gerekiyor. Bunu tüm topluluk gruplarınıza gönderin. Lütfen ailenize ve arkadaşlarınıza haber verin. Whattsap gruplarında bu tür yalanlar dolaşıyor' ifadeleri kullanılıyor.

Bu mesajlar yalan!

Yukarıda belirtilen ifadelerin geçersiz olduğu belirtiliyor. Vatandaşları panikletmek ve etkileşim alabilmek amacıyla yayılan bu mesajların kamuoyuna doğru şekilde aktarılması adına haberler yapılıyor.

Özetle whatsap gruplarında dolaşan bu tür mesajlar yalan olarak ifade ediliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme