Kayseri'de 15 bin 135 büyükbaş, 16 bin 450 adet küçükbaş kurban kesildi
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri'de 15 bin 135 büyükbaş, 16 bin 450 küçükbaş olmak üzere toplam 31 bin 585 adet kurban kesildiğini açıkladı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kayacan, 'Dini bir vecibe olması yanında, ekonomik bir olgu olan Kurban Bayramı; Müdürlüğümüz ve diğer kamu kurumlarının almış olduğu önlemler neticesinde İlimizde huzur içerisinde geçmiştir' dedi.
Kayacan, 'Kurban bayramı öncesinde hayvan pazarlarında; pazara gelen hayvanların belgelerinin kontrolü, ekonomik kayıpların yaşanmaması ve hayvancılığımızın sürdürülebilir olması için dişi hayvanlarda ultrasonografi ile gebelik kontrolü, hastalıkların bulaşma ve yayılması engellemek için dezenfeksiyon çalışması, görevli Veteriner Hekimlerimiz ile hayvanların sağlık kontrolleri yapılmış, Alo küpe hattı ile hayvanların durumlarının sorgulanması sağlanmış ve yol kontrolleri ile hayvan refahına uygun hayvan nakillerinin yapılması sağlanmıştır' diyerek, şu bilgileri verdi: 'Kurban Bayramı öncesinde satış yapılması amacıyla; il dışına 1524 adet büyükbaş, 14443 adet küçükbaş, İl içerisinde 1517 adet büyükbaş, 9481 adet küçükbaş olmak üzere toplam 26841 adet hayvanın sevk işlemi yapılmıştır.
Kurban Bayramı süresince; İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından tespit edilen 65 kesim yerinde görevlendirilen Veteriner Hekimler ile hayvan refahına uygun kesim yapılması, kesim öncesi ve kesim sonrası muayenelerinin yapılarak, halkımızın sağlıklı gıda tüketmesi sağlanmıştır.
İlimiz genelinde Kurban Bayramında; 2284 adet büyükbaş ile 308 adet küçükbaş mezbahalarda, 2347 adet büyükbaş ile 1857 adet küçükbaş geçici kurban kesim yerlerinde, 10504 adet büyükbaş ile 14285 adet küçükbaş köylerde ve ev bahçelerinde olmak üzere, 15135 adet büyükbaş ile 16450 adet küçükbaş, toplam 31585 adet kurban kesilmiştir.
Alınan önlemler sayesinde; dini vecibelerini yerine getirmenin huzuru içerisinde bayramlarını geçiren vatandaşlarımızın, milli bir görev olan kesilen hayvanlara ait kulak küpelerinin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edilerek düşürülmesi, düzenli ve gerçek bir hayvansal altyapı çalışması için önem taşımaktadır.'
Kayacan, 'Kurban bayramı öncesinde hayvan pazarlarında; pazara gelen hayvanların belgelerinin kontrolü, ekonomik kayıpların yaşanmaması ve hayvancılığımızın sürdürülebilir olması için dişi hayvanlarda ultrasonografi ile gebelik kontrolü, hastalıkların bulaşma ve yayılması engellemek için dezenfeksiyon çalışması, görevli Veteriner Hekimlerimiz ile hayvanların sağlık kontrolleri yapılmış, Alo küpe hattı ile hayvanların durumlarının sorgulanması sağlanmış ve yol kontrolleri ile hayvan refahına uygun hayvan nakillerinin yapılması sağlanmıştır' diyerek, şu bilgileri verdi: 'Kurban Bayramı öncesinde satış yapılması amacıyla; il dışına 1524 adet büyükbaş, 14443 adet küçükbaş, İl içerisinde 1517 adet büyükbaş, 9481 adet küçükbaş olmak üzere toplam 26841 adet hayvanın sevk işlemi yapılmıştır.
Kurban Bayramı süresince; İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından tespit edilen 65 kesim yerinde görevlendirilen Veteriner Hekimler ile hayvan refahına uygun kesim yapılması, kesim öncesi ve kesim sonrası muayenelerinin yapılarak, halkımızın sağlıklı gıda tüketmesi sağlanmıştır.
İlimiz genelinde Kurban Bayramında; 2284 adet büyükbaş ile 308 adet küçükbaş mezbahalarda, 2347 adet büyükbaş ile 1857 adet küçükbaş geçici kurban kesim yerlerinde, 10504 adet büyükbaş ile 14285 adet küçükbaş köylerde ve ev bahçelerinde olmak üzere, 15135 adet büyükbaş ile 16450 adet küçükbaş, toplam 31585 adet kurban kesilmiştir.
Alınan önlemler sayesinde; dini vecibelerini yerine getirmenin huzuru içerisinde bayramlarını geçiren vatandaşlarımızın, milli bir görev olan kesilen hayvanlara ait kulak küpelerinin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edilerek düşürülmesi, düzenli ve gerçek bir hayvansal altyapı çalışması için önem taşımaktadır.'