Kayseri'de 16 bin kişi doğum yardımı aldı

Devletin uygulamaya koyduğu doğum yardımından Kayseri'de yaklaşık 16 bin kişi faydalandı.

15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren doğum yapan annelere devlet tarafından doğum yardımı yapılmaya devam edilirken söz konusu tarihten bu zamana kadar Kayseri'den toplam 15 bin 742 kişinin doğum yardımından yararlandığı ortaya çıktı.
YAKLAŞIK 7 MİLYON LİRA YARDIM ÜCRETİ ÖDENDİ
Doğum yardımında 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL ve 3. ile sonrasında doğan çocuk için ise 600 TL doğum yardımının verildiği doğum yardımı uygulaması konusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre yaklaşık olarak toplam 16 bin vatandaşa doğum yardımı verildiği öğrenilirken, yapılan yardımın parasal karşılığının ise 6 milyon 847 bin 956 Lira tuttuğu kayıtlara geçti. Aradan geçen 9 aylık sürede Kayseri'den birçok kişinin bu yardımdan faydalandığı dikkatleri çekti.
EN ÇOK YARDIM KASIM AYINDA GERÇEKLEŞTİ
Doğum yardımı uygulamasının başlaması ile geride kalan aylar içerisinde en çok yardım toplam 1927 kişiye, 845 bin 548 Lira'lık yardım gerçekleşen Kasım ayında yaşandı. Kasım ayını ise ödenen ücret olarak sırası ile şu aylar takip etti; ağustos, aralık, ekim, haziran, eylül, ocak, temmuz ve şubat. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme