Kayseri'de 2 bine yakın tıp öğrencisi var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Tıp Fakültesi kontenjanlarını düşürme kararı aldıklarını duyurmasının ardından Kayseri'de toplam 1850 tıp fakültesi öğrencisi bulunduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin olarak Bakan Müezzinoğlu, 'Tıp fakültelerindeki kontenjanlarda 12 binlere çıktık. Bu 12 bin olarak devam ederse 2023'ten sonra hızla hekim fazlasına döner gibi bir fotoğraf oluşacak. 1 Ocak'ta YÖK Başkanımızla görüştük. Tıp fakültelerinin kontenjanlarını donduruyoruz. Yavaş yavaş da aşağı çekmeye başlayacağız ki çok öğrenci alarak yarın çok mezun vermek ve sonra da 'çok mezunu ne yapacağız' demek gibi bir fotoğrafla karşılaşmayalım' şeklinde bir gerekçe öne sürerek Türkiye'de Tıp Fakültelerinin kontenjanının düşürüleceğini dile getirmişti. Bunun üzerine gündeme gelen Tıp Fakültesi öğrencisi sayılarında Kayseri'nin toplam olarak 1850 tıp öğrencisi bulunduğu öğrenildi.
ERKEK ÖĞRENCİ AĞIRLIKTA
Erciyes Üniversitesi'nden (ERÜ) edinilen bilgilerde, başka Tıp Fakültesi bulunmayan Kayseri'de toplam 1850 Tıp Fakültesi öğrencisinden en çok erkek öğrencinin bulunduğu kayıtlara geçti. Buna göre söz konusu toplam tıp öğrencisinin 886'sının bayan, 964'ünün ise erkeklerden oluştuğu görüldü.
Edinilen bilgilerde ERÜ'de en çok öğretim üyesinin bulunduğu fakültenin ise Tıp Fakültesi olduğu bildirildi. Buna göre 165 profesör ve 67'si de doçent olmak üzere toplam 729 öğretim üyesi bulunan fakültede ikinci sırada ise toplam 232 öğretim üyesi bulunan Mühendislik Fakültesi yerini aldı. 3. sırada da toplam 117 öğretim üyesi ile Edebiyat Fakültesi geldi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme