Kayseri'de 2014 yılında 344 bin 983 ton süt, 490 bin 845 kilogram bal üretildi
Türkiye İstatistik Kurumu Kayseri Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Kayseri' de 2014 yılında 295 bin 322 sığır, 558 bin 617 koyun ve 65 bin 325 keçinin bulunduğu öğrenildi. Ayrıca 2014 yılında Kayseri'de 344 bin 983 ton süt, 490 845 kilogram bal üretimi gerçekleştirildi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Kayseri' de 2014 yılında 2013 yılına oranla, sığır sayısında 8 bin 947 (yüzde 3,1), koyun sayısında 30 bin 765 (yüzde 5,8) ve keçi sayısında 4 bin 866 (yüzde 8) artış olmuştur. Ayrıca 2014 yılında 2013 yılına göre Kayseri' de süt üretimi 24 bin 915 (yüzde 7,8) ton artarken, bal üretimi de 27 bin 155 (yüzde -5,2) kilogram azalmıştır.