Kayseri'de 22 bin açık liseli var

Kayseri'de örgün öğretimin yanında öğretim gören açık liseli sayısının 22 bini aştığı ortaya çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Kayseri çapında yaptığı araştırmaların sonuçlarının yer aldığı 2014 yılındaki en son istatistik bilgilerinde, Kayseri'de toplam 22 bin 24 açık lise öğrencisinin öğretim gördüğü bildirildi.
EN ÇOK GENEL LİSEDE
Verilen istatistik bilgilerine göre, genel, İmam Hatip ve meslek lisesi olarak toplam 3 kategoride bulunan açık lise öğrencilerinin en çok genel açık öğretim lisesinde öğrenim gördüğü kaydedildi. Buna göre genel açık lisede toplam 16 bin 864 kişi yer alırken, mesleki açık lisede 3 bin 535, İmam Hatip açık lisesinde ise 1625 kişi bulundu. İstatistik bilgilerinde ayrıca genel açık lise ile meslek açık liselerinde erkekler çoğunlukta iken, İmam Hatip açık lisesinde ise kadınların çoğunlukta olduğu ortaya çıktı.
OKUYANLARIN ÇOĞU 95 VE DAHA ÖNCE DOĞUMLU
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2014 yılında verdiği istatistik bilgilerinde açık öğretim liselerinde okuyan öğrencilerin birçoğunun 1995 yılı ve daha öncesi doğumlu olduğu görülürken, bu durumun yaş küçüldükçe okuyan miktarının da küçüldüğü şeklinde olduğu belirtildi.
Bilgilerde ayrıca açık öğretimde okuyan toplam erkek sayısının 12 bin 422 olduğu ifade edilirken, kadın açık öğretim öğrenci sayısının ise toplam 9 bin 602 olduğu tespit edildi. Buna göre açık öğretim lisesinde okuyan erkeklerin kadınlardan daha fazla olduğu belirlendi.
ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme