Kayseri'de 50 bin KOBİ bulunuyor

Kayseri'de, Türkiye ve dünya ekonomilerinde büyük öneme sahip olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler'in (KOBİ) 50 bin civarında bulunduğu öğrenildi.

Kayseri Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) il Müdürlüğü'nden edinilen bilgilerde Kayseri'de son verilere göre toplam 49 bin 845 KOBİ'nin faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Konu ile ilgili bilgiler veren KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler, Türkiye'de de dünyada da KOBİ'lerin ekonomiler için çok büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek; 'Geliri yıllık 40 milyon Lira'nın altında olan ve 250'nin altında istihdam kapasitesi bulunan işletmelere biz küçük ve orta ölçekli işletme, yani 'KOBİ' diyoruz. Türkiye'de olduğu gibi dünyada da hizmet ve mal üretim alanında en fazla kapasite KOBİ'lerde bulunmaktadır. Türkiye'de işletmelerin yüzde 99'u KOBİ'dir. KOBİ'lerin ekonomiye katkısı ise ortala yüzde 60-70 düzeylerindedir. Böyle olunca KOBİ'ler bir ülke ekonomisi, mal ve hizmet sektörü ve istihdamı için çok büyük bir önem taşımaktadır' şeklinde konuştu.
KAYSERİ'DE KOBİ'LER MOBİLYA, TEKSTİL, MAKİNE VE ÇELİK KAPIDA
Kayseri'de faaliyet gösteren toplam 49 bin 845 KOBİ'nin faaliyet alanları konusunda da bilgiler paylaşan KOSGEB İl Müdürü Özbekler, 'Kayseri'de bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin ağırlığı mobilya üzerinedir. Mobilya alanından sonra ise KOBİ'ler; tekstil, makine ve çelik kapı üzerinde yoğunlaşmaktadır. Zaten Kayseri'nin de ulusal ve uluslararası pazarda sattığı ürünlere bakarsanız bu konuları kapsadığını görürsünüz. Bir ülkede KOBİ'lerin sayısı ve karlılığı arttıkça, istihdama da, ekonomiye de, gelişmeye de katkısı olur. Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unun da KOBİ şeklinde olduğu düşünüldüğünde konunun önemi daha da anlaşılmaktadır' ifadelerinde bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme