Kayseri'de 6 binden fazla öğrenci burslu okuyor

Kayseri'de ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında toplam 6 binin üzerinde öğrencinin burslu olarak okuduğu ortaya çıktı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Kayseri'de bulunan orta okul ve ortaöğretim kurumlarında toplam 6 bin 502 öğrencinin burslu olarak eğitimlerini sürdürdüğü belirlendi. Buna göre orta okulda okuyan 1739 öğrencinin burslu okuduğu, orta öğretim kurumlarında ise bu rakamın toplam 4 bin 763 olduğu kayıtlara geçti.
BURSLARDA KIZLAR ÖNDE
Kurumdan edinilen bilgilere göre Kayseri'deki orta okul ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretim gören toplam 6 bin 502 öğrencinin burs aldığı bilinirken, söz konusu bu miktar içerisinde kız öğrencilerin ağırlıkta olduğu görüldü. Toplam 6 bin 502 burslu öğrencinin 3 bin 383'ünün kız öğrencilerden oluştuğu belirlenirken, geri kalan 3 bin 119 öğrencinin ise burslu okuyan erkek öğrenciler olduğu tespit edildi.
Verilen bilgilerde ilçeler içerisinde ise en çok burslu öğrencisi bulunan ilçe toplam 3 bin 72 öğrenci ile Melikgazi olurken onu 2 bin 144 öğrenci ile Kocasinan ve 422 öğrenci ile ise Talas takip etti. Kayseri'de en az burslu öğrencisi bulunan ilçe ise toplam 1 öğrenci ile Felahiye olurken, onu da sırası ile Özvatan ve Akkışla izledi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme