Kayseri'de artık 'melek yatırımcılar' var

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark'ında, Amerika'da oldukça yaygın olan ve yeni fikirlere finansörlük yapan 'melek yatırımcılar' ile ilgili bir seminer düzenlendi.

ERÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun'un yanısıra İstanbul Startup Angels'dan Gülsüm Çıracı, Hazine Müsteşarlığı'ndan Fırat Yılmaz ile melek yatırımcılar Emre Göver ile Emre Özbek'in katıldığı çok sayıda katılımcılının da yer almasıyla gerçekleştirilen seminerde 'melek yatırımcılık' hakkında bilgiler verildi.
Açılış konuşmasını ERÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun'un gerçekleştirdiği programda ERÜ Teknopark hakkında katılımcılar bilgilendirilirken, Kayseri'nin ilk melek yatırımcıları da tanıtıldı. Seminerde konuşan Coşkun; 'Üniversiteler sadece yayın değil, araştırma projesi değil, ürün de üretmesi gereken kurumlar olmalıdır. Şu an 160, önümüzdeki yıl ise 200 firmanın bulunacağı Erciyes Teknopark ile bizler de fikirlerin ürünlere, yeniliklere dönüşmesi gayretindeyiz. Hiçbir şey finansal harcamalar olmadan gerçekleşmez. İşte melek yatırımcılık da bu noktada önemlidir. Melek yatırımcılarımız arttıkça fikirler, yenilikler ürün haline gelecek ve ülke kalkınmasında rol üstlenecektir. Bizler de Erciyes Teknopark olarak bundan sonra melek yatırımcılık konusunda çalışmalarımızı hızla devam ettireceğiz' şeklinde konuştu.
KAYSERİ'NİN İLK MELEK YATIRIMCISI COŞKUN OLDU
Melek Yatırımcılık sistemi hakkında verilen seminerde, Bireysel Katılım Sermayesi Yatırımcısı olarak Kayseri'nin sertifika alan ilk melek yatırımcısı ERÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun olurken, Hazine Müsteşarlığı yetkilisi tarafından sertifikası kendisine verildi. Coşkun'dan sonra sertifika sahibi olan Vedat Çavuşoğlu ve Fatih Şahin ile birlikte, Kayseri'nin 3 melek yatırımcısı oldu. Bu sayısı düzenledikleri sertifika programları ile 10'a çıkarmayı ve bir 'Melek yatırımcı Ağı' oluşturma hedefinde olduklarını bildiren ERÜ Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık, Türkiye'de ise melek yatırımcı sayısının toplamda 250 tane olduğunu kaydetti. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme