Kayseri'de çekirdeğe neden 'Şemşamer' deniliyor?

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, üretime ve üreticiye verdiği desteği sahada da gösteriyor. Sarımsaklı Ovası'nda şemşamer tarlalarında ürünün bereketini yerinde gören, muhtar ve çiftçilerle sohbet eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri'de neden 'Şemşamer' dendiğini de paylaştı.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi'nin Ziraat Odaları kanalıyla alet ve ekipman desteği verdiği Sarımsaklı Ovası'ndaki şemşamer tarlalarında incelemelerde bulundu.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin'in ve diğer ilgililerin eşlik ettiği Başkan Büyükkılıç, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarım konusunda her türlü desteği veriyoruz. Üreticimizin daha nitelikli, daha verimli, daha çok kendi kendine yetecek konum ve durumda üretimler yapmasını sağlamak amacıyla gayret gösteriyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, muhtar ve çiftçilerle yaptığı sohbette, Kayseri'de ürün çeşitliliğine önem verdiklerini ve üreticiye destek olma yönünde azami gayret gösterdiklerini anlattı.

NEDEN ŞEMŞAMER?

Başkan Büyükkılıç, Türkiye genelinde genellikle “Ay çekirdeği” olarak bilinen ve yörelere göre değişik şekilde adlandırılan çekirdeğe Kayseri'de neden “Şemşamer” denildiğini de anlatarak, “Arapça'da şems güneş, kamer ise ay anlamına geliyor. Bizim yöremizde de bu iki kelime birleştirilmiş ve güneşe yüzünü dönen bu güzelliğe ‘Şemşamer' denmiş.” ifadelerini kullandı.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise, “Başkanım öncelikle teşekkür ediyorum sahada bizlerle olduğunuz için. Kayseri birçok üründe olduğu gibi çekirdekte Kayseri'deki ilk sıradaki konumunu korumaya devam ediyor. Bundan sonrada buna devam ettireceğine eminiz” diye konuştu. Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme