Kayseri'de en büyük yatırım eğitime

Kayseri' de kamu yatırımlarının sektörel olarak dağılımına göre en büyük yatırım eğitim konusunda gerçekleşti.

Kayseri Sanayi Odası'ndan (KAYSO) edinilen 2015 yılı kamu yatırımlarının sektörel dağılımı bilgilerinde eğitim, toplam 136 milyon 52 bin Lira'lık bir payla ilk sırada geldi. Tarım, madencilik, imalat, enerji, turizm, konut sağlık gibi toplam 9 sektörde yapılan kamu yatırımlarında eğitim ilk sırayı alırken, eğitimi ise toplam 104 milyon 625 bin Lira'lık bir yatırım tutarı ile tarım takip etti. Listede 3. sırayı ise toplam 60 milyon 667 bin Lira'lık bir yatırım ile ise ulaştırma ve haberleşme aldı.
KAMU YATIRIMLARINDA ARTIŞ
Verilen kamu yatırımlarının sektörlere göre dağılımı bilgilerinde tarım, eğitim, enerji, ulaştırma ve haberleşme, sağlık gibi sektörlerde artış yaşandığı görülürken, konut ve imalat konusunda da az bir düşüş yaşandığı kayıtlara geçti. Bütün sektörlerin toplamındaki yatırım tutarlarında ise 2014 yılına göre 2015 yılında artış yaşandığı belirlendi. Söz konusu yıllar içerisinde yapılan yatırım tutarları ise şu şekilde gerçekleşti: 2014 yılı toplam 315 milyon 310 bin Lira, 2015 yılı 377 milyon 317 bin Lira.
KONUT, İMALAT VE MADENCİLİĞE YATIRIM DÜŞÜK
Kamu yatırımlarında en düşün payı konut sektörü alırken, 2000 yılından 2015 yılına kadar olan süreçte de en düşük ve değişmeyen grafiği yine konut sektörü gösterdi. Konut sektörü ile birlikte kamu yatırımlarının az olduğu ve yıllar içerisinde değişim göstermeyen diğer konular ise madencilik ve imalat oldu.
Edinilen kamu yatırımlarının konusu ve miktarları bilgilerinde yıllar içerisinde en büyük değişimi gösteren ve yüksek miktarda kamu yatırımı alan sektörleri ise başta eğitim olmak üzere ulaştırma ve haberleşme ile tarım oldu.
Sağlık yatırımlarında da miktarların düşük olması dikkat çeken başka bir bilgi oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme