Kayseri'de istihdam sanatkarlarda

20-26 Mayıs İstihdam Haftası'nda Kayseri'nin istihdamında en çok 'sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar' alanında istihdam yaşandığı ortaya çıktı.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan (İŞKUR) edinilen son bilgilere göre Kayseri'de en çok istihdamın yaşandığı alanın toplam 33 bin 162 ile 'sanatkrlar ve ilgili işlerde çalışanlar' konusunda olduğu belirlenirken, onu ise 27 bin 974 kişi ile 'nitelik gerektirmeyen meslekler' olan vasıfsızlar takip etti. Listede 3. sırayı ise toplam 24 bin 271 kişi ile 'tesis ve makine operatörleri ve montajcılar' alanı oldu.
İstihdam bilgilerinde istihdamın en az olduğu alan ise toplam 374 kişi ile nitelikli tarım, ormancılık ve su ürünleri çalışanları alanı olduğu kayıtlara geçti.

EN ÇOK İSTİHDAM ARTIŞI VASIFSIZDA

İŞKUR tarafından verilen genel istihdam bilgilerinde iş kollarındaki en yüksek artış miktarının ise toplam 1864 kişilik bir artış ile vasıf gerektirmeyen işler alanı oldu. Onu ise 1639 kişilik bir artış ile ise sanatkrlar ve ilgili işler konusu takip etti. 3. sırada da 827 kişi ile hizmet ve satış elemanları alanı yer aldı.
Verilen istihdam bilgilerinde en az istihdam artışının yaşandığı alan 0 kişi ile yine nitelikli tarım, ormancılık ve su ürünleri çalışanları alanı olurken, onu ise 6 kişilik bir artış ile ise yöneticiler alanı izledi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme