Kayseri'de istikrar kazandı

Kayseri'de seçim sonuçlarında büyük sürpriz yaşandı ve AK Parti, 7 Haziran'da kaybettiği 2 milletvekilini geri kazandı.

AK PARTİ 7'YE YÜKSELDİ
AK PARTİ, gene seçimler tarihinde rekor bir oy oranına ulaştığı dünkü seçimlerde, Kayseri'nin bütün ilçelerinde birinci oldu. Hacılar'da yüzde 81, Yahyalı'da ise yüzde 80 oy alan AK Parti, en az oyu yüzde 42 ile Sarız ilçesinde aldı ancak burada da ilk sırada yer aldı. AK Parti'nin seçim zaferi, partilileri de sokağa döktü. Gecenin geç saatlerine kadar cadde ve sokaklarda araçlarla zafer turuna çıkan AK Partililer, tek başına iktidarı doyasıya kutladı. MHP ve CHP il binalarında ise büyük hüzün yaşandı.
MİLLETVEKİLLERİ DEĞİŞTİ
AK PARTİ'DE Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, Hülya Nergis, Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu Meclis'e gitmeye hak kazandı. AK Parti'de Ahmet Doğan'ın, Kemal Tekden 'in ve Havva Talay Çalış'ın, aday gösterilmedikleri için milletvekillikleri sona erdi. MHP'de Yusuf Halaçoğlu yeniden milletvekili olurken, 7 Haziran'da milletvekili olan Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz bu kez seçilemedi. CHP de ise Çetin Arık, 1 Kasım seçimlerinde de yine seçilerek Meclis'e girmeye hak kazandı. Bu tablo ile birlikte 7 Haziran'a göre, 5 milletvekilinin profili değişmiş oldu.
TEK BAŞINA İŞ BAŞINAOLDU
7 Haziran seçimlerinde iktidarı kaybeden AK Parti, dün yapılan erken genel seçimde oy patlaması yaptı ve rahat bir biçimde tek başına iktidara geldi. Bu sonuçlarla birlikte ülke rahat bir nefes aldı.
KATILIM YÜKSEK OLDU
26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, Türkiye genelinde 54 milyon 49 bin 940 seçmen, 175 bin 6 sandıkta oy kullandı. Seçimde katılım oranı yüzde 87 olarak gerçekleşti. Sandıkların açılmaya başlamasıyla birlikte; seçimin en çok merak edilen konusu olan; AK Parti'nin tek başına iktidara gelip gelmeyeceği sorusu yanıt buldu. 7 Haziran'da yüzde 41 oy alan AK Parti, bu kez yüzde 50 oy oranıyla rahat bir biçimde yeniden tek başına iktidar oldu.
AK PARTİ PATLAMA YAPTI
Türkiye genelinde oylarını büyük ölçüde artıran AK Parti, 315 milletvekili çıkarak yeniden iktidara gelirken, CHP, MHP ve HDP büyük şok yaşadı. CHP 7 Haziran seçimlerine göre oy artışı sağlayamadı ve yüzde 25'te kaldı. MHP'nin oyları yüzde 16'dan yüzde 12'ye düşerken, HDP'nin oyları da 3 puan düşerek, yüzde 10 civarında gerçekleşti. HDP, barajı kıl payı geçebildi. CHP Meclis'te 134, MHP 42, HDP ise 59 sandalye elde edebildi. Bu sonuçlarla birlikte Türk halkının istikrarı seçtiği, terörü de ret ettiği ortaya çıktı.

Bakmadan Geçme