Kayseri'de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler

Kayseri kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte detaylar…

Anadolu'nun hızla kalkınan illeri arasında gelen Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor. Türkiye'nin en kalabalık 15. şehri Kayseri, toplam 1 milyon 376 bin 722 kişilik nüfusa sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Turizm ve eğitim olanaklarıyla ön plana çıkan Kayseri'nin ekonomisinde sanayi ve ticaret ağırlıkta. Kış turizminde tercih edilen yerlerin başında gelen Kayseri'de Türkiye'nin en yüksek beşinci dağı Erciyes bulunuyor. Özellikle kışın pek çok turisti ağırlayan Kayseri, hızla gelişmeye devam ediyor.

Kayseri emlak piyasası

Konaklama en temel ihtiyaçların başında geliyor. Hal böyle olunca Kayseri'de ev arayanlar kiralık daire fiyatlarını yakından takip ediyor. Konut fiyat artışıyla son yıllarda emlak sektörünün yıldızı parlayan şehirlerinden olan Kayseri'de yeni projeler artıyor. Peki, konut fiyat artışı ile dikkat çeken Kayseri'de kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Kayseri kiralık daire arayışında olanların bilmesi gerekenler:

Kayseri kiralık daire fiyatları ne kadar?

Öğrenci şehri olarak bilinen Kayseri'de kiralık daire talebi artış gösteriyor. Çünkü bölgede üniversite öğrenci sayısının fazla olması şehri avantajlı hale getiriyor. Özellikle son yıllarda yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler kiralık daire tutmayı tercih ediyor. Kayseri'de hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün! Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Kayseri kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 380 TL, en yüksek 634 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 507 TLolarak ölçümleniyor. Kayseri'de kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor.

Talas kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor?

Şehrin merkezi ilçelerinden Talas, Kayseri satılık konut piyasasında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçe oldu. Kayseri'nin konutta kazandıran ilçelerinden Talas'ta ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı minimum 382 TL, maksimum 636 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 509 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 23 yıl olarak hesaplanıyor.

Kayseri sosyo-ekonomik durum

Kayseri kiralık daire fiyatlarının yanı sıra ulaşım olanakları ve demografik bilgiler de gayrimenkul yatırımcılarının ilgilendiği konuların başında geliyor. Nüfusun çoğunluğunun 0-14 yaş aralığının oluşturduğu Kayseri'de yaşayanların yüzde 66'nın medeni durumu ise evli. Diğer taraftan bölgenin güvenli olup olmadığını? Kiralık dairenin hastane ve sosyal alanlara ve toplu taşıma araçlarına yakınlığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bütçenizi belirlemeli, bütçenizi doğrultusunda kiralık daire arayışına koyulmalısınız.

Kayseri akıllı şehre dönüşüyor!

Kayseri'nin 2023 yılına kadar “Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi” kapsamında akıllı şehir haline dönüştürülmesi planlanıyor. Projede yürütülen çalışmalara ilk olarak Kayseri'de başlanması, bölgenin en büyük avantajları arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme