Kayseri'de tüccarın 2. bankası arkadaşı

Kayseri'de tüccarların borç almak için bankadan sonra en çok başvurdukları kurum arkadaşlık oldu.

Kayseri Ticaret Odası 'nın (KTO) yaptığı tüccar araştırmalarına göre, Kayseri'de tüccarların büyük çoğunluğunun borç için bankalardan sonra yakın arkadaşlarına başvurduğu ortaya çıktı.
1550 kişi ile yapılan söz konusu araştırmada, katılımcıların yüzde 23.5'inin yani toplam 365 tüccarın borcunu yakın arkadaşından temin ettiği görülürken, arkadaşlığın borç alma konusunda borç alınan taraflardan 'akrabalar, anne-baba ve kardeş' unsurlarından önce geldiği belirlendi.
İLK OLARAK BANKADAN BORÇ İSTENDİ
Tüccarların borç aldıkları taraflar arasında en çok borç alınan tarafın bankalar olduğu sonucu çıkan araştırmada, bankalardan borç alan tüccar sayısı ise 1550 kişinin yüzde 39.1'i ile 605 kişi oldu. Bankaları arkadaşlar izlerken, borç alınan taraflar arasında 3. sırayı ise yüzde 11.6 ve 180 kişi ile de anne-baba aldı. Araştırmada 4. sırada akrabalar gelirken, kardeşlerden borç alan tüccar sayısı ise listenin en sonunda gelerek şaşırttı. Anne-babadan sonra en yakın ve güçlü bağ olan kardeşlik konusunda tüccarların kardeşlerinden borç alma sayısının akrabadan, arkadaş ve bankadan sonra gelmesi düşündürdü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme