Kayseri'de vasıfsız işçiler iş buluyor

Kayseri'de en çok işi, beden işçisi olan vasıfsız işçiler buluyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kayseri Bölge Müdürlüğü'nün iş gücü piyasası araştırmalarında Kayseri'deki en çok iş bulan grubun vasıfsız işçiler olduğu ortaya çıktı.
Söz konusu iş gücü araştırmaları raporundaki mesleklere göre işe yerleştirmeler kısmında yer alan 2014 yılının Temmuz ayı sonu itibariyle verilen bilgilerde toplam 2 bin 577 kişi ile vasıfsız işçilerin işe yerleştirmeleri ilk sırayı aldı. Toplam 4 bin 582 kişinin işe yerleştirildiği meslek gruplarında en çok işe yerleştirilme vasıfsız işçilerinde görülürken, onu ise toplam 124 kişi ile reyon görevlisi meslek grubu takip etti. Listede 3. sırayı ise toplam 100 kişi ile temizlik görevlisi meslek grubu aldı.
Mesleklere göre işe yerleştirme sonuçlarında meslek gruplarında en son sırada ise toplam 56 kişi ile genel büro memuru meslek grubu bulundu. Diğer meslek gruplarının payları ise şu şekilde gerçekleşti; ön muhasebeci 78, sekreter 77, aşçı 69, satış danışmanı 65, şoför-yük taşıma 64 ve kablo imal makinesi operatörü 61 kişi. Listede diğer meslekler toplamı da toplam 1311 kişi oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme