Kayseri'de yaklaşık 15 bin vatandaş sosyal güvenlik kapsamı dışında

Kayseri Valiliği'nden edinilen en son bilgilere göre Kayseri'de yaklaşık 15 bin kişi sosyal güvenlik kapsamı dışında bulunuyor.

2014 yılı verilerine göre Kayseri'de toplam 14 bin 853 kişi sosyal güvenlik kapsamı dışında yer alırken, aktif, pasif ve yeşil kart da dahil olmak üzere toplam sosyal güvelik kapsamında bulunan vatandaşların sayısı ise 1 milyon 280 bin 502 oldu. Söz konusu sosyal güvenlik kapsamı içerisinde bulunan vatandaşların içerisinde aktif olarak toplam 322 bin 574 sosyal sigortalı bulunurken, pasif sosyal güvenlik kapsamında olan vatandaşların miktarının ise 227 bin 612 kişi olduğu kayıtlara geçti.
KAYSERİ'DE YAKLAŞIK 140 BİN YEŞİL KARTLI VAR
Kayseri'nin sosyal güvenlikle ilgili bilgilerin paylaşıldığı listede Kayseri'de bulunan yeşil kartlı vatandaş sayısının ise 139 bin 313 olduğu ortaya çıktı. Yeşil kartlar, sağlık ile sosyal bir güvencesi olmayan ve kişi başına düşen aylık tutarı, brüt asgari ücretin 1/3'ünden az olan gelirleri çok düşük yardıma muhtaç vatandaşlara devlet tarafından sağlık hizmetlerini ücretsiz alabilmeleri için verilen belge olarak biliniyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme