Kayseri'de yılda binin üzerinde marka tescil başvurusu

Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından edinilen bilgilere göre Kayseri'de yılda binin üzerinde marka tescil başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.

Marka, bir işletmenin mal veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretlere verilen isim olan markanın tescil başvurusunun yılda binin üzerinde gerçekleştiği belirtilerek bu rakamın Kayseri'de 1144 olduğu belirlendi. 2014 yılındaki toplam marka başvuru miktarının 1144 olduğu bilgisi verilirken, 12 aylık süreçte en yüksek marka tescil başvurusunun ise toplam 135 başvuru ile yılın son ayı olan aralık olduğu kaydedildi. En az marka tescil başvurusu ise toplam 78 başvuru ile temmuz olduğu belirlendi.
TÜRKİYE'DE YILDA 100 BİNE YAKIN BAŞVURU
TPE tarafından verilen bilgilere göre Türkiye'de 1 yıllık süreçte ise toplam 96 bin 281 adet marka tescil başvurusu yapıldığı bildirilerek yılda yaklaşık 100 bin civarında marka tescil başvurusuna ulaşıldığı ortaya çıktı. Türkiye'deki marka tescil başvuruları içerisinde en yüksek başvuru yapılan ay ise toplam 11 bin 433 başvuru ile yılın son ayı aralık oldu. En az marka tescil başvurusunun ise toplam 6 bin 612 başvuru ile yine temmuz ayı olduğu gözlendi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme