Kayseri'deki çalışmalar övgü aldı

İstanbul'da düzenlenen sektör buluşmaları toplantısına katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, katılımcılara Kayseri'de yapılan çalışmaları anlatıldı. Toplantıda yapılan çalışmalar övgüyle bahsedildi.

Sektörün önemli temsilcilerinin yer aldığı panelde Kayseri ve Erciyes'ten övgüyle bahsedilerek, pandemi sürecinde özellikle Erciyes'in yabancı turistler için taşıdığı öneme işaret edildi. Bakan Kurum ile Bakan Yardımcısı Varank'ın şehirleşme ve kentsel dönüşüm açısından örnek gösterdiği Kayseri'nin bu alanda gösterdiği gelişim takdir edildi.

Başkan Büyükkılıç ise Erciyes'in “Uluslararası Güvenli Kayak Merkezi” sertifikası aldığını ve kayak sezonunun başladığını hatırlatarak, Kayseri'nin çevre ve şehircilik anlamında yaptığı çalışmaları anlattı.

Başkan Büyükkılıç, Erciyes projesinin olmazsa olmaz bir proje olduğunu ifade ederek, “Uluslararası güvenlik sertifikası alarak bir ilke imza atmış olduk. Daha da geliştirmek için Yüksek İrtifa Sporun Merkezi ve sıcak su çalışmalarımızı yapıyoruz. Cazibe merkezi haline gelecek Erciyes'te 15 Aralık itibariyle sezonu başlattık. İnşallah Erciyes Kayak Merkezimizde 19 Aralık itibariyle charter seferleriyle Rusya, Belarus, Ukrayna başta olmak üzere yurt dışından Kayserimize gelen tüm misafirlerimize gerekli fırsatı ve hizmeti vereceğiz. Bizim amacımız pandemide mazeretlere sığınmadan, kuralları da göz ardı etmeden hizmet sunmaktır. Kayak merkezimiz hazırdır. Yönümüzü batıya değil, Kayseri'ye çevireceğiz. Kayseri cazibe merkezi, üniversiteler şehri, yaşanılabilir, planlı şehir, yük olan değil yük çeken şehir ve hayırseverler şehridir” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında çevreci ve yeşili önemseyen yaklaşımda olduklarını, üçte ikisi yeşil alan uygulamaları yaptıklarını belirten Büyükkılıç, çalışmaları süren 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ile çevreci projenin de Kayseri'ye yakışacağını ifade etti. Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme