Kayseri'deki Çerkes Dernekleri: 'Bahar Kalkanı operasyonunun destekçisiyiz'

Kayseri'deki Çerkes Dernekleri, ortak basın açıklaması yaparak, Bahar Kalkanı operasyonuna destek verdiklerini açıkladı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği, Kayseri Kafkas Derneği, Uzunyayla Kültür Derneği, Kaynar Derneği, Aşağıborandere Derneği, Methiyeliler Derneği, Sacayağı Derneği'nin temsilcileri katıldı. Katılımcılar adına basın açıklaması yapan, Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü, Kayseri'deki Çerkesler olarak Bahar Kalkanı Harekatı'na destek verdiklerini açıkladı.

Görücü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Suriye'de yaşanan zulümlere, yüz binlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine, 1864'deki Çerkes sürgününde olduğu gibi tüm dünya sessiz kalmaktadır. Buradan tekrar seslenmek istiyoruz. Karşımızda insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, insani ve dini değerleri yok sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kasteden bir rejim bulunuyor. Suriye'yi her geçen gün daha ağır bir yıkıma sürüklüyor. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine açık tehdit oluşturan rejim unsurlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez.”

Görücü, 'Fedakar ecdadımızın ve kahraman şehitlerimizin emaneti olan bu vatana, her koşulda sahip çıkacağımızı, devler-millet bütünleşmesiyle mücadelemizi el ele, omuz omuza vereceğimizi bir kez daha dünyaya haykırmak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme