Kayseri'deki istihdamın yüzde 20'si kadın

Dünya Kadınlar Günü'nü geride bırakırken, Kayseri'de kadın istihdam oranları da dikkatleri çekti. Buna göre Kayseri'deki toplam istihdamın yüzde 20'sini kadınlar oluşturdu.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) yayınlamış olduğu son İstihdam İzleme Bülteni'nde edinilen bilgilere göre Kayseri'de istihdam edilen toplam nüfusun yüzde 20'sinin kadın olduğu görülürken, Kayseri; Rize, Osmaniye ve Erzincan gibi illerle aynı seviyede orana sahip oldu.

KAYSERİ İLLER ARASINDA 52'NCİ SIRADA

Edinilen bilgilerde, Kayseri'nin kadın istihdamın ildeki toplam istihdama oranı bakımından iller arasındaki sıralamasında yüzde 19.9'luk bir oran ile 52'nci sırada yer aldığı kayıtlara geçti. Kayseri'yi ise yüzde 19.7'lik bir oran ile Osmaniye'nin takip ettiği iletilirken, Kayseri'nin ülke ortalamasının altında kadın istihdam oranına sahip olduğu aktarıldı. Bu oranlara göre Kayseri'de mevsimsellikten arındırılmış verilere göre istihdam edilen kadın nüfusunun ise toplam 43 bin 233 olduğu ve kadın istihdamının arttığı belirlendi. İllerin toplam istihdam miktarlarına oranla kadın istihdamında en yüksek orana sahip olan il ise yüzde 33.7'lik oran ile Edirne olurken onu da sırası ile Denizli ve İzmir takip etti. İller içerisinde en az istihdam edilen kadın nüfus oranının da yüzde 12.9 ile Siirt olduğu dikkatleri çekti. Siirt'i ise sırası ile Bayburt ve Şanlıurfa-Şırnak ile Bitlis izledi.

TÜRKİYE'DE KADIN İSTİHDAM ORANI YÜZDE 20'NİN ÜZERİNDE

TEPAV'dan edinilen bilgilerde, Türkiye'de toplam istihdama oranla kadın istihdamı oranının ise yüzde 27.1 olarak gerçekleştiği paylaşıldı. Türkiye'de istihdam edilen mevsimsellikten arındırılmış verilere göre toplam kadın nüfusunun ise 3 milyon 806 bin 715 olduğu bildirilirken, son iki yıl içerisinde kadın istihdamında düşüş meydana geldiği aktarıldı. İllerin kadın istihdam oranlarına en büyük katkıyı sağlayan illerin başında İstanbul geldiği görülürken, onu da sırası ile Ankara ve İzmir'in izlediği belirlendi. HABER: KAAN AKBAŞ-FOTO: TEPAV

Bakmadan Geçme