Kayseri'den 26 ülkeye ihracat yapıyorlar

Poliüretan Sprey Makineleri üretimi yaparak 26 ülkeye ihracat yapan, Pusmak Makina A.Ş kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Bekli Dış ticarete verdikleri önemi anlattı. Bekli, 'Uluslararası ticaretin giderek hız kazandığı küresel sistem içerisinde geç kalınan bir gün gelecekte kaybedilen aylar olabilir' dedi

Poliüretan Sprey Makineleri üretimi yaparak 26 ülkeye ihracat yapan Pusmak Makina küçük bir aile işletmesi olarak 2009 yılında Kayseri'de kuruldu. 2009 öncesinde poliüretan sektöründe sprey uygulamacısı olarak çalışan firma kurucuları girişimcilik ruhları ve sektör tecrübeleriyle kısa sürede başarılı imza atarak yola koyuldu. Makine üretiminin ilk yıllarında yabancı markaların tekelindeki yurtiçi pazar için Poliüretan Sprey Makineleri üretimi yapan Pusmak, ilerleyen yıllarda sektör tecrübeleri ile ar-ge biriminin ortak çalışmasıyla son teknoloji makineler üreterek dünyaya açılarak kısa süre içerisinde küresel bir firma haline geldi.
Ürün portföylerinden bahseden Ahmet Bekli ‘Standart poliüretan ve polyurea için üretimini yaptığımız Kpx 20 ve Kpx 20+ makinelerimiz haricinde, uzaktan kumanda edilebilen çok yüksek performanslı Pu-Smart makinesi dünyada benzeri olmayan özelliklerde bir makinedir. Dünyanın herhangi bir yerindeki makineye ofisimizdeki bilgisayarımızdan bağlanıp müdahale edebiliyor, güncellemeler yükleyip bakımını yapabiliyoruz. Bunun haricinde standart dışı olan oranlı poliüretan ve polyurea ürünleri için ise çok özel bir tasarım ve teknik özelliklerde Kpx 30 makinemizle müşteri portföyümüzü çok geniş tutuyoruz.' dedi.
2017 yılında açıldıkları yurtdışı pazarda kısa süre içerisinde Maldivler'den İsveç'e, Hindistan'dan Fas'a kadar uzanan geniş bir coğrafyada 26 ülkeye ulaştıkları ihracata her geçen gün yenilerini ekleyerek devam ettiklerini söyledi. Ahmet Bekli ‘Ürünlerimizle sadece Pusmak' ı temsil etmediğimizi dünyada sayılı üreticilerden olduğumuz sektörde ülkemizi de temsil ettiğimizi çok iyi biliyoruz. Bu üzerimize düşen sorumluluğu artırdığı gibi, her zaman daha iyisi için inanılmaz bir motivasyon kaynağı oluyor bizim için' diye ifade etti.
Pusmak Makina A.Ş Standart Poliüretan Sprey Makinelerinin yanında, polyurea makineleri, oranlamalı poliüretan makineleri, uzaktan kumanda edilebilir akıllı poliüretan makineleri, airless boya makineleri, poliüretan sprey tabancası, ısıtmalı hotumlar, poliüretan tıraş makineleri ve varil transfer pompaları vb. poliüretan sektörünün ihtiyacı gibi çok geniş bir yelpazede üretim yapmaktadır. Pusmak, sprey poliüretan sektörünün ihtiyacı olan standart ürünlerin yanında ar-ge biriminde yapılan çalışmalarla sektörün gereksinim duyduğu birçok yeni üründe piayasaya sunmaktadır.

Bakmadan Geçme